BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Yüz binler yürüdü TVler uyudu

Yüz binlerce vatandaşın hep bir ağızdan laiklik çağrısı yaptığı Cumhuriyet Mitingini, sadece 1 kanal canlı yayınladı...

Abone ol

YÜZ binlerce vatandaşın hep bir ağızdan laiklik çağrısı yaptığı Cumhuriyet Mitingi, Kanal Türk dışında hiçbir televizyon tarafından kesintisiz olarak canlı yayınlanmazken, pek çok haber kanalı, sadece haber saatinde birkaç dakikalık canlı bağlantı ile yetindi. Dünya basınının dahi geniş yer verdiği yürüyüşe Türk basın kuruluşlarının yeterince yer vermemesi, mitinge katılan vatandaşların da tepkisine neden oldu.

TRT’nin, miting alanında üç tane canlı yayın aracı bulunmasına rağmen canlı bağlantı yapmaması da tepki çekti. Ellerinde bayrak sopaları bulunan bir grup, ince uzun bir bayrakla TRT ekibine saldırdı. Bir grup gazeteci ekibi bayrağın altında kalırken, ekibin kameraları da hasar gördü.

Haber-Sen Genel Sekreteri Mehmet Demir, yaşanan bu duruma tepki göstererek, “TRT’nin yayın politikası hayret verici. Miting alanında 5 muhabir ve canlı yayın araçları vardı ama TRT canlı yayınlarda görmedi. AKP kaynaklı bir baskı var mı? Bunun takipçisiyiz” dedi. İşte Türkiye’nin önde gelen haber kanallarının üst düzey yöneticilerinin konuya ilişkin görüşleri:

  • TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney: TRT canlı vermedi mi, verildi. Bildiğim kadarıyla verildi. Tamamı değil tabii. Baştan sona değil. Ama bölüm bölüm verildi. Arkadaşlarla konuşacağım.
    • CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav: Yürüyüşe oldukça geniş yer verdik. Herhangi bir siyasi parti mitingini baştan başa canlı yayınlamak gibi bir politikamız yok. Herhangi bir siyasi mitingin tümünü canlı vermeyiz. Önemli bir olaydı, kalabalıktı. Önemine uygun olarak da haberlerde yer verdik.
    • SKY Türk Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan: Genel olarak medyada bir körlük var. Biz de bu körlüğün içine girmiştik. Gözlerimizi kapatmıştık ama sesler, kulaklarımızı da kapatsak dahi duyulacak kadar yükselince, duymak zorunda kaldık. Hatanın neresinden dönersek kârdır diyerek, yayını yıktık. Reklam bile girmeden dört-beş saat yayın yaptık.
    • Kanal Türk Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan: Yaşasın Türk basını! Hepsini gözlerinden öpüyorum. Yaşasın özgür Türk basını!
    • Haber Türk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç: Sabahın erken saatlerinden 14.00’e kadar canlı verdik. 3.5 saat canlı yayın yaptık. Tümünü canlı yayınladık. Kimi yayınlar, kimi yayınlamaz. Kendi yayın politikası. Siyasi baskı olduğu için kimsenin yayınlamayacağını zannetmiyorum.