BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan Sezere rejim sorusu

Erdoğan Sezer'in dün yaptığı konuşma ve bugün yapılan mitingi için ilk kez konuştu. Ve Cumhubaşkanı'na şu soruyu sordu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kahir ekseriyetiyle paylaşmıyor" dedi.

Erdoğan, Almanya'ya hareketinden önce, Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Ankara'da bugün yapılan mitinge ilişkin soru üzerine, "Bir sivil toplum kuruluşu demokratik hakkını kullanmıştır" dedi.

Mitingi fazla izleme imkanı olmadığını ve sadece başlangıç kısmına bakabildiğini kaydeden Erdoğan, sonrasında kendi randevuları olduğunu ve onlarla ilgilendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Fakat herhangi bir şiddete yönelik eylemin çıkmaması bizler için olumlu bir neticedir. Böyle bir demokratik hakkın kullanılmasından dolayı da memnuniyetimi özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

NE OLUYOR DA REJİM TEHLİKEDE?

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Harp Akademileri Komutanlığında yaptığı konuşmadaki ifadelerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

"Doğrusu, sayın Cumhurbaşkanımızın bu tespitlerini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kahir ekseriyetiyle paylaşmıyor. Şu anda Türkiye en sağlıklı dönemini yaşıyor. Ekonomik hayatta durum böyle, siyasi hayatta durum böyle. Ne oluyor da rejim tehlikede? Böyle bir yaklaşımı doğrusu çok çok isabetsiz buluyorum.

Bir defa bunu ülkemizin içinde ve dışında bu büyüme istidadını bu denli güzel gösterdiği bir dönemde, kaldı ki siyasi noktada da istikrarsızlığın olduğu bir ülkede, demokrasinin tehdit altında olduğu bir ülkede ekonominin gelişme kaydetmesi mümkün olur mu? Ekonomi, demokrasi ile at başıdır.

Demokrasinin sağlıklı olmadığı bir toplumda ekonominin böyle ileri bir ivme kaydetmesi mümkün değildir. Böyle sağlıklı olduğu içindir, rejim sağlıklı olduğu içindir ki ekonomi şu anda sağlıklı bir gelişme içindedir."

Erdoğan, birkaç gün önce Antalya Havalimanının açık artırmayla 17 yıllığına 3.2 milyar dolar karşılığında kiraya verildiğini de hatırlatarak, bu gelişmelerin, ülke sağlıklı, istikrarlı ve güvenli bulunduğu için kaydedildiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan, rejimin tehdit altında olduğu bir toplumda yabancıların gelip yatırım yapmasının mümkün olmadığını da belirterek, "Ben bunu halkımızın kahir ekseriyetinin paylaştığına inanmıyorum. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu çok yanlış bir tespittir, diye düşünüyorum. Herhalde sayın Cumhurbaşkanımızın bir tespiti olarak kayda geçecektir" dedi.

"MKYK'da kendisinin Cumhurbaşkanlığına aday olmaması yönünde bir karar çıkması halinde, adaylığını açıklayıp açıklamayacağını" soran bir gazeteciye de Erdoğan, bununla ilgili daha önce açıklamalarda bulunduğunu ve kararın zamanı geldiğinde açıklanacağını söyledi.

"MECLİS İÇİNDEN OLACAK"

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı adayının Meclis içinden mi, dışından mı olacağı" yönündeki soru üzerine de "Meclis içinden olacak. Meclis dışından diye bir şey söz konusu değil. Onun kararı verildi. O bitti" diye konuştu.