BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Kürt Bakandan Türkiyeye tavsiye

PKK'nın K. Irak'ta cirit atmasına izin veren Kürt Hükümetinin Bakanı Türkiye'ye bakın hangi tavisiyelerde bulundu?

Abone ol

Kuzey Irak’taki yerel Kürt hükümetinin ‘Dış Bölgelerden Sorumlu’ Bakanı Muhammed İhsan, Türkiye’nin her kesimi karşısına almayarak sınır ötesi operasyon konusunda mantıklı davranmasını beklediklerini söyledi.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve ‘Kürt Bölgesi Başkanı’ Mesut Barzani’ye bağlı ‘Zagros TV’nin dün akşamki haber bültenine konuk olan İhsan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası sınır ötesi operasyonunun ‘kesinlikle kabul edilemez’ olduğunu savundu. Irak'ın topraklarının belli olduğunu, PKK'lı teröristlerin sadece Irak’ta bulunmadığını söyleyen İhsan, ‘aynı grubun Suriye ve Türkiye’de de faaliyetlerini sürdürdüğünü’ söyledi.

Kürt bakan Muhammed İhsan, şöyle dedi: “Türk yetkililer, politikalarını gözden geçirmeli. Olası sınır ötesi operasyon Türkiye’nin ekonomik yapısına da büyük zarar verir. Irak ve Türkiye asırlardan bu yana dostluk ve tarihi bağlarla komşu iki ülkedir. Sorunlar ancak diyalog yoluyla çözülebilir. Bu müdahale bölgenin istikrarına yarar sağlamaz. ABD, böyle bir müdahaleye karşı olduğunu açıkladı. Bu operasyon Türkiye ile ABD ve Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri zedeler. Türkiye, herkesi karşısına almamalı. Bunun hiçbir mantığı yok. Türk siyaseti için de kabul edilemez.''