BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA

CHP 6 ay sonra tek başına iktidar

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partilerinin, 6 ay sonra yapılacak seçimde tek başına iktidar olacağını söyledi

Abone ol

Sevigen, CHP milletvekilleri Şerif Ertuğrul, Sırrı Özbek, Muharrem Kılıç, Tacidar Seyhan, Gökhan Durgun, Osman Özcan, Ali Rıza Gülçiçek, Mehmet Parlakyiğit, Vahit Çekmez ve Mevlüt Aslanoğlu ile Elazığ'a geldi.

Sevigen, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında milletvekillerinin 3-4 ekip oluşturarak ilçelere gittiğini, son dönemde milletvekili çıkaramadıkları yörelerdeki insanların sorunlarını görmek düşüncesiyle geldiklerini bildirdi.

Bu yörelerde siyaset yapmanın hem milletvekilleri olmadığı için hem de hükümetin baskısı nedeniyle çok zor olduğunu belirten Sevigen, seçilen siyasilerin vatandaşın emrinde çalışan insanlar olması gerektiğini ifade etti.

Sevigen, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İktidar partisinin 4 milletvekili var; büyük güç vermiş Elazığ ama en büyük işsizlik Elazığ'da. Bizim çocuklarımız yoksul perişan ama bir de iktidar partisinin çocuklarına bakın. Birileri gemiler alıyor, birileri bir gecede karar çıkartarak milyon dolarlık mısır ithalatında para kazanıyor.''

Elazığ'da fabrikaların kapatılığını bildiren Sevigen, ''Bunlar kapatılırken hiç sesiniz çıkmadı mı? Hesap sormadınız mı? İşte bunu anlatmaya çalışıyorum. Biz maalesef vatandaş olarak boynumuz bükük, kaderci olan bir yapıya sahibiz'' dedi.

Sevigen, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olamayacağını da öne sürerek, şöyle devam etti: ''Biz neyi tartışıyoruz? Elazığ'da yeni bir fabrika var mı? CHP'nin kurduğu o değerleri teker teker satıyorlar. Bu ülkeyi kurtaracaksak birlikte kurtaracağız. Dış güçler almış başını gidiyor. Adana'da ABD'nin konsolosu gelip Batman'da baroya müdahale ediyor.

1 Mart tezkeresiyle biz Türkiye'yi bölünmekten kurtardık ama kimse bunun farkında değil. Hakkında 17 dava açılmış, tarikat liderlerinin önünde diz çökmüş bir adamın cumhurbaşkanı olup olmayacağını tartışıyoruz.''

Türkiye'de yapılan bir haksızlık, yanlış ve yolsuzluk varsa buna hep birlikte karşı konulması gerektiğini ifade eden Sevigen, ''CHP 6 ay sora yapılacak seçimde tek başına iktidar olacak. Biz toplumun sesi olmaya geldik'' diye konuştu.