BIST 10.316
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.405,65
HABER /  GÜNCEL

Sözde soykırıma zeki bakış

Dünyanın en zeki insanı sözde Ermeni soykırımı konusunda bakın ne dedi. İşte zeka dolu sözler..

Abone ol

Dünyanın en zeki insanı ünvanına sahip Prof.Dr. Naida Camukova, Ermeni Soykırım iddiaları için "Soykırım ne demektir? Bir soyu kırarak yok etmek değil mi? Bir Ermeni varsa, soykırım olmamıştır" dedi.

Dünyanın en zeki insanı olarak bilinen Dağıstan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Naida Camukova, Malatya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Malatya'da, "Zeka, ahlak ve eğitim üçgeninde Türkiye" konulu bir konferans verdi. Konferansa Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte kalabalık bir halk topluluğu izledi.

Çok sayıda vatandaşın salonda yer kalmadığı için dışarıda kurulan ekrandan izlediği konferansın açılışını yapan Belediye Başkanı Akın, Belediye Konferans Salonu'nun 9 yıldan beri ilk kez böylesine bir kalabalıkla dolduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa başlayan Camukova, kendisini hiç kimseden hiçbir farkı olmayan biri olarak gördüğünü belirterek, "Zeka üzerine ahkam kesemem" dedi.


Camukova, kendisine yöneltilen sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Yaşayan bir Ermeni var mıdır? Bir tereddüdünüz yok, var. Soykırım ne demektir? Bir soyu kırarak yok etmek değil mi? Bir Ermeni varsa, soykırım olmamıştır. Arkasından hemen bazılarınızın beyninde canlanmış olan bir soruyu ben size soruyorum veya kendime soruyorum. 'O zaman Nazilerin de Yahudilere yaptığı soykırım değilmiş ki, Yahudiler de yaşıyor' diyorsunuz. Savaşlarda olan karşılıklı katliamlar ve izdihamlarla emeli soykırım olarak insanları öldürmek farklı şeylerdir. Nazilerin emeli Yahudileri yok etmekti. Türkiye'de yaşayan hiçbir insanın emelinde Ermenileri yok etmek gibi bir şeyin aklından geçtiğini düşünemiyorum."