BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülün gözü CHP liderliğinde

Yeni bir parti kuracağı iddia edilen Sarıgül hedefinin CHP liderliği olduğunu bakın nasıl ima etti.

Abone ol

Samsun'da eski Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın 86 yaşındaki kayınvalidesi Sebahat Güceylioğlu’nun cenaze törenine katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı eleştirdi ve “Atatürk’ün koltuğu yan gelip yatma yeri değildir” dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önce gün kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren eski Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın kayınvalidesi 2 çocuk annesi Sebahat Güceylioğlu için bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski bakanlardan İstemihan Talay’a başsağlığı diledi. Ardından burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sarıgül, yeni parti kurma çalışması içinde olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın partiyi halktan kopardığını, parti ile halk arasına yapay duvarlar örüldüğünü öne süren Sarıgül, CHP çatısı altında Murat Karayalçın, Zeki Sezer, Hikmet Çetin, Erdal İnönü ile birlikte, büyük bir birliktelik sağlanmasını istedi. Sarıgül şunları söyledi:

“Atatürk’ün koltuğunda oturup yan gelip yatmak yok. Atatürk’ün mirası üzerinde oturup yan gelip yatarsanız, o mirası sizden başkası gelir teslim alır. Atatürk’ün mirasını 1930’larda, 1970’lerde bırakamayız. Atatürk’ün mirasını muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamız lazım. Atatürk mirasını daha çok geliştirmemiz ve güçlendirmemiz lazım. Biz istiyoruz ki Türkiye dışarda onurlu, içerde huzurlu olsun.”