BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

Bugün transfer günü

Mustafa Çalık'tan sonra Toktamış Ateş'i transfer eden Bugün, yeni isimlerin peşinde..

Abone ol

Bugün Gazetesi atılımlarını sürdürüyor. Patron Akın İpek’in satın aldığı gazete Takvim, Güneş sınıfı bir gazete iken yeni gelen Yayın Yönetmeni Bülent Keleş gazeteyi okurun daha fazla güvenebileceği bir gazete haline getirmeye çalışıyor. Bu konuda önemli mesafe alan Bugün yeni yazarları da bünyesine kattı. Her kesimden insana hitap etmeyi, güvenilir haberi ve yol gösterici yorumları hedefleyen Bülent Keneş “hedefim nitelikleri hergün artan bir gazete” dedi.

Bugün Akın İpek’in yönetimine geçtiğinden bu yana kamuoyunda ülkücü yazar olarak bilinen Mustafa Çalık, kamuoyunda Kemalist yazar olarak bilinen Prof. Dr. Toktamış Ateş’i kendi saflarına kattı. Bugün’e dönüşmeden önce Tercüman Gazetesi’nde yazan Nuh Gönültaş’da bugünden itibaren Bugün’de yazmaya başladı.

Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, bugün yayınlanan yazısında “güvenilir haberde Bugün’ün farkını gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini” yazdı.  İşte o yazı:


GÜVENİLİR HABERDE BUGÜN FARKI
Merhaba değerli okurlar... İlk tanışma yazımızdan bu yana geçen kısa süre zarfında gazeteniz BUGÜN’de ciddi atılımlar yaşanmakta olduğu dikkatlerinizden kaçmamıştır.
Özel haberler ve derinlikli yorum konusunda umut verici bir atılım içerisinde olan BUGÜN, bünyesine kattığı yeni isimlerle hem yazar hem de haber kadrosunu daha da güçlendiriyor.

Güçlü yazar kadromuz arasına katılan, herkesin yakından tanıdığı, yazıyla yoldaşlığı çok uzun yıllara dayanan güçlü ve saygın kalem Doç. Dr. Mustafa Çalık ilk yazısıyla geçtiğimiz Cuma günü sizlerle buluştu.

Bugün ise, zor zamanlarda bile özgün ve demokrat duruşuyla haklı bir saygınlık kazanan, akademik ve bireysel tecrübelerini derin düşünce imbiğinden bir bilge duruluğunda damıtan Prof. Dr. Toktamış Ateş’in ilk yazısını zevkle okuyacaksınız.

Her biri birer marka olan yazarlarımıza yeni eklemelerin de yapılacağı müjdesini vermek de boynumun borcu. Farklı alanlarda renkli yazılar kaleme alacak değerli yazarları sizlerle buluşturma yönündeki gayretlerimiz sürüyor. Sizleri tatlı bir merakta bıraktığımın farkındayım, ancak, şimdilik sadece sürprizlerimizi dört gözle beklemenizi tavsiye etmekle yetineceğim.

Değerli okurlar,

Yazar kadromuzu daha da güçlendirirken, habercilik boyutunu ihmal etmediğimizi de en iyi sizler biliyorsunuz. Gazeteciliğin bir kamu görevi olduğu, toplumsal ve sosyal sorumlulukları bulunduğu anlayışıyla hareket eden BUGÜN, geçtiğimiz hafta art arda büyük ses getiren önemli manşetler ve haberlerin tek adresi oldu.

Halkımızı yakından ilgilendiren sorunları ve konuları manşetine taşıyan BUGÜN’ün yıllardır belirli çevrelerde bir dedikodu olarak dolaşan ‘Reyting Skandalı’na dair yayını kelimenin tam anlamıyla olay yarattı. Gündeme bomba gibi düşen haberimiz günlerce konuşuldu.

Merkez Bankası Başkanlığı için önerilen Erdem Başçı’nın eşinin başörtüsünden dolayı Köşk’te bekletilmeye devam edilen kararnamesine yönelik en üst düzey tepkiyi okuma ayrıcalığını da sadece BUGÜN okurları yaşayabildi. Ankara Temsilcimiz Murat Çelik’e özel demeç veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassas mesajları kamuoyuna ilk olarak gazeteniz aracılığıyla ulaştı.

Yine en ölümcül hastalıkların tedavisinde kullanılan en pahalı ilaçların sahtelerini piyasaya sürerek, pek çok hastanın umutlarıyla oynayan ve bunu yaparken de maddi kayba uğratan vicdansız sahtekârları sadece BUGÜN deşifre edebildi. Celal Toprak ve Perihan Çakıroğlu imzasıyla yayınlan haberimiz üzerine harekete geçen yetkililerin düzenlediği baskınla bir sahte ilaç imalathanesinin ortaya çıkarılması, bizlere toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmenin haklı gururunu yaşattı. Yine söz konusu haberimiz, bugün sayfalarımızda okuyacağınız önlemleri geliştirme konusunda Sağlık Bakanlığı’nı da harekete geçirdi.

Ali Tezel’in kaleminden ‘Kredi Al Emekli Ol’ haberini okuma ayrıcalığını da sadece BUGÜN okuyucuları yaşadı.

Bunlar geçtiğimiz hafta büyük ses getiren haberlerimizden sadece birkaçı... Savunma, diplomasi, ekonomi, politika, spor, sağlık, magazin alanında yaptığımız doğru, kaliteli ve iyi araştırılmış özel haberlerimizi de güvenle ve zevkle okuduğunuzdan eminim. İşte bu yüzden olsa gerektir ki gazeteniz BUGÜN, geçtiğimiz hafta düzenlenen Tüketici Zirvesi’nde ‘Tüketicinin En Çok Güvendiği Gazete’ unvan ve ödülüne layık görüldü.

Bu haberlere ilaveten başarılı muhabirlerimizden Cemal Doğan, ‘Medrese’den Sauna’ya başlıklı çarpıcı yazı dizisiyle Küre Operasyonu’nda ortaya çıkarılan karanlık ilişkilerin perde arkasını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Ekonomi muhabirimiz Hülya Güler’in ‘Kira sancısına neşter vuruyoruz’ başlıklı araştırması da siz değerli okuyucularımızdan büyük bir ilgi gördü. Tam bir kampanyaya dönüşen yayınımız dolayısıyla göndermiş olduğunuz sorularınıza en tatmin edici cevapları da yine BUGÜN için kolları sıvayan Avukat Hakan Semizoğlu’ndan alacağınızdan eminim.

Her gün daha iyiye ve güzele doğru yol kat eden BUGÜN, sevgili öğrencileri de unutmadı. Hedef Dershanesi işbirliğiyle vermeye başladığımız ÖSS ve OKS deneme sınavları ile gençlerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

BUGÜN’ün yazı, yayın ve haber kadrosunun her yeni günle sizlere çok daha nitelikli bir gazeteyle ulaşmak için özveriyle çalıştığının farkındasınız. Bu farkındalığınız ve vermiş olduğunuz destek için sizlere minettarız.