BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Borçla gidip şampiyon oldular

Salihli'de bir ilköğretim okulu borçla gittiği şampiyona dan kupayla döndü! Borç ise bakkaldan alındı!

Abone ol

Salihli Alparslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı, mahalle bakkalından borç para alarak gidebildikleri finallerde Manisa şampiyonu oldu.

Salihli'de düzenlenen karşılaşmalarda rakiplerini yenerek grup birinciliğini elde eden küçük voleybolcular, Manisa'daki finallere katılmaya hak kazandı.

Geçen hafta yapılan finaller öncesi hazırlıklar tamamlanırken, okul bütçesi bu kısa yolculuk için yetersiz kaldı. Salihli Belediyesi ile Okul Aile Birliği'nin katkılarına rağmen yol parası ve Manisa'da yapılacak harcamalar için gerekli parayı bir türlü toplayamayan Müdür Salim Ateş, okulun hemen karşısındaki bakkalın sahibi Bedri Bingöl'den 40 YTL borç aldı. Borç parayla Manisa'daki turnuvaya gidebilen voleybolcular, burada birbirinden güçlü rakiplerini mağlup ederek şampiyonluk kupasını Salihli'ye getirdi.

Salihli'ye döner- dönmez bakkala borçlarını ödediklerini belirten Okul Müdürü Salim Ateş, “Aslında belediyemiz ve Okul Aile Birliği bizlere sahip çıkıyor. Turnuvaya gideceğimiz gün, kiraladığımız minibüse ödenecek ücretin yanı sıra Manisa'da yiyecek-içecek için gerekli para bana yeterli gelmedi. Bunun üzerine bakkaldan 40 YTL borç aldım. Dönüşte de Okul Aile Birliği'nin katkısıyla parayı ödedim” dedi.

Okulun başarısına küçük de olsa katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bakkal Bedri Bingöl, şöyle konuştu:“O gün sigara almak için Tekel'e gitmeye hazırlanırken Salim beyden böyle bir talep geldi. Bunun üzerine Tekel'e gitmekten vazgeçip, parayı okula verdim. Sonuçta bu çocuklar her gün gelip dükkanımdan alışveriş yapıyorlar. Onlara destek olmak benim görevim. Bundan sonra da yardıma hazırım.”

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Bu arada, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ı makamında ziyaret eden Ateş ve sporcu öğrenciler, başarılarını paylaştı. Belediye Başkanı Okay, “Okullarımıza her türlü desteği bize tanınan imkanlar doğrultusunda vermeye çalışıyoruz. Alpaslan İlköğretim Okulu'na da deplasmanlara giderken gereken desteği verdik. Onlar da bizim yüzümüzü kara çıkarmadılar” dedi. Başkan Okay, küçük sporculardan, 29 Martta Uşak'ta yapılacak müsabakalarda bölge şampiyonluğu beklediklerini, bunun için de desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.