BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.418,58
HABER /  POLİTİKA

Ağar ayıplı konuştu

Ağar, Erdoğan'ın zenci-beyaz benzetmesini ayıpladı: Bu laf ayıptır, haksızlıktır ve bahtını karartır!

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Başbakanın zenci-beyaz siyaseti artık milleti bıktırdı. On yıldır en tepe makamlarda oturan bir kişinin hala kendisine 'zencilerin temsilcisiyim' demesi ayıptır, haksızlıktır'' dedi.

Mehmet Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, ''üç yıldır bu ülkenin gerçek fakir fukarası için hiçbir şey yapmayan, aksine aç ve yoksulların sayısını artıran bir Başbakanın her sıkıştığı yerde zenci lafına sarılmasının samimiyetsizlik ve kışkırtıcılık'' olduğunu iddia etti. Ağar, şunları kaydetti:
''Başbakanın zenci-beyaz siyaseti artık milleti bıktırdı. On yıldır en tepe makamlarda oturan bir kişinin hala kendisine 'zencilerin temsilcisiyim' demesi ayıptır, haksızlıktır. Buna rağmen Başbakanın ağzından zenci lafı eksik olmaz, böylelikle ezilen, yok sayılan, yoksulluk ve işsizlik altında çile çeken millet çoğunluğunu etkilemeye çalışır.

Bürokratik kadrolaşmada liyakati değil parti bağlılığını esas alan bu iktidar, en ufak bir engelde başörtüsüne sarılarak, 'biz zaten zenciyiz' demagojisini kullanarak kendisini masum ve mağdur gösteremez. Üç yılı aşkın süredir iktidarda oturan Başbakan, yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik konularında bir kez fakir fukaranın hukukundan bahsetmemiştir.

Şaibeli ihaleler yürütülürken, iktidar üyeleri karanlık işler çevirirken, Körfez emirlerine İstanbul'da milyar dolarlık işler için mihmandarlık edilirken sayın Başbakanın ağzından hiç zenci lafı çıkmamıştır.'' Zenci kelimesine sığınmanın samimiyetsizlik olduğunu savunan Ağar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Sayın Başbakana sesleniyorum: Birincisi, başörtüsünü istismar etmekten artık vazgeçin, başörtüsünün arkasına saklanarak siyaset yapmayı bırakın, bu milletin duygularıyla, değerleriyle oynamayın. İkincisi, zenci beyaz ayırımı üzerinden kendinize rant çıkartmayın. İktidarınız için yegane zencilik, şaibelerin ve yolsuzlukların sebep olduğu ten kararmasıdır.
Ülkenin hiçbir sorununu çözemeyen bu iktidarın, milletin huzuruna yine, 'zenci olduğum için yaptırmadılar' diyerek çıkacağı anlaşılıyor. Zenciyim diyerek ülkenin bahtını karartmaya çalışan bu iktidardan, kirli icraatları kadar demagojilerinin de hesabını mutlaka soracağız.''