BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  GÜNCEL

İnternette sahtekar şeyh

Kendini Alman profesör olarak tanıtan Bülent A. İslam dinini kullanarak SAĞLADIĞI lüksün içinde basıldı!

Abone ol

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, İslam dinini kullanarak para topladığı iddiasıyla yakalanan Bülent A'nın, kendisini, ''NASA uzmanı, kozmonot ve Alman profesör'' olarak tanıttığı öğrenildi.

Muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yaşayan ve kendisini ''Hans Van Aiberg'' olarak tanıtan Bülent A. ile Balıkesir Üniversitesinde görevli eşi ve operasyonda yakalanan diğer kişilerin sorguları sürüyor.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün, zanlılar için ek gözaltı süresi aldığı operasyonun halen sürdürüldüğü bildirildi. Bu arada, Suriye asıllı olduğu öğrenilen Bülent A'nın, kendisini ''NASA uzmanı, kozmonot ve Alman profesör'' olarak tanıttığı, ''profesör'' unvanını kullanarak birkaç kitap yazdığının anlaşıldığı belirtildi.

Zanlının, ''Hanif İslam öğretisi'' adı altında internette propaganda yaptığı ve bir cemaat kurduğu, bu cemaatin mensuplarından her ay düzenli aidat toplandığı iddia edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Balıkesir Üniversitesine bağlı bir meslek yüksekokulunda öğretim üyeliği yapan eşinin,
üniversite camiasına zanlıyı, ''Alman profesör'' olarak tanıttığı,
Bülent A'nın da üniversitede bazı ziyaretlerde bulunduğu öğrenildi. Yurtdışı bağlantıları olduğu ve kurduğu cemaatten topladığı paraları kişisel harcamalarında kullandığı öne sürülen Bülent A'nın, çok sayıda gayrimenkul ve otomobile sahip olduğu, eşiyle lüks bir hayat sürdüğü kaydedildi. Zanlıların, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, ''Dini duyguları istismar ederek, nitelikli dolandırıcılık yapmak'' suçundan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.