BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Davutoğluna çok ağır sözler

Kavgada bile söylenmez.. Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na CHP milletvekili Ensar Ögüt'ün sözleri çok tartışılacak.

Abone ol

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt Dışişleri Bakanı'na “Kardeşim sen Davutoğlu musun, Davutyan mısın?” dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Rum Patriği Barthelemeous'un açıklamalarına ve ABD'de özel bir televizyon kanalında Türkiye'nin bölünmüş haritasına sessiz kaldığı iddiasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ağır sözler sarf etti.

CHP Erzurum İl Başkanlığı’nda dün basın toplantısı düzenleyen Öğüt, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

ABD’nin en büyük televizyonlarından birinde iki gün önce Türkiye ile İran arasındaki ilişkiler anlatılırken Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’nun ‘Kürdistan’ diye gösterildiğini anlatan Öğüt, New York’ta yayın yapan bir Türk radyosunun bu olayı su yüzüne çıkardığını belirtti. Hükümetin buna ses çıkarmadığını kaydeden Ensar Öğüt, “Türkiye’nin bölünmüş haritasını Amerika gösteriyor. Amerikalı yetkililerden tepki yok, yayım yapan televizyondan, ‘Yanlıştır, hata yaptık’ diye bir tepki yok. Bunlar Fransa’nın, Almanya’nın, İtalya’nın, Yunanistan’ın bölünmüş haritasını yayınlasa kıyamet kopmaz mı?” diye konuştu.

‘Sen Türk müsün?’
Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bu durum karşısındaki tavrını eleştiren Öğüt, şöyle devam etti: “Bir nota vermiyor. Hiçbir açıklama yapmıyor. Dışişleri Bakanı sen ne işe yararsın? Senin soyadın Davutoğlu mu, Davutyan mı? Bilelim de. Davutyan’san sen Ermeni açılımı yapıyorsun. Adın ne, soyadın ne? Sen Türk müsün? Türkiye Dışişleri Bakanı mısın? Başbakan niye tepki göstermiyor? Kürdistan diye bölünmüş bir harita kaçıncı defa gösteriliyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor.”