BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  POLİTİKA

Mecliste domuz gribi aşısı yok sattı

Başbakan'ın 'aşı olmayacağım' açıklamasına karşın Meclis 'Domuz gribinden korunmanın tek yolu aşı' diyen Sağlık Bakanı'nın yanında yer aldı.

Abone ol

Meclis domuz gribi aşısına ilgi gösterdi. Yaklaşık bir ay önce başlayan TBMM Tabibliği'ndeki aşılama için öncelikli olarak gönderilen bin doz aşının büyük bir kısmı tükendi. Sağlık Bakanlığı'ndan bin dozluk yeni bir parti talep edildi.

Meclis'e ilk olarak sağlık personeli için 100 doz aşı gelmişti. Toplam 85 sağlık personelinin bulunduğu Meclis'te yaklaşık 50 sağlık personeline aşı yapıldı. Yaptırmayanların bir bölümünün şeker ve kalp hastalığı gibi rahatsızlıkları olduğu, bir bölümünün ise aşıya sıcak bakmadığı belirtildi.
Şu ana kadar eski ve yeni vekiller ile Meclis personeli ve aileleri ile gazeteciler aşıya ilgi gösterdi. Tabiplikte, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ile CHP'li Kemal Anadol, İlhan Kesici, Canan Arıtman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda eski ve yeni siyasetçinin domuz gribi aşısı yaptırdığı öğrenildi. Aşılanan kişi sayısı 762'yi buldu.

DURMUŞ MHP'LİLERİ DURDURDU

MHP'lilerin ise, eski Sağlık Bakanı MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un domuz gribi aşısına yönelik tavrı nedeniyle, aşı yaptırmaya sıcak bakmadıkları belirtildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kurban Bayramı sırasında aşı ile ilgili kendisine sorulan bir soru üzerine, 'Hiçbir önlemimiz yok. Domuz gribinin olduğuna da inanmıyoruz. Her şey
Cenab-ı Allah'ın takdiri' yanıtını vermişti.

Yaklaşık 20 Meclis personelinin domuz gribi şüphesiyle istirahat aldığı, bu personelin eş ve çocuklarının da ağır grip geçirdikleri ifade edildi.