BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  SPOR

Dünya devi Ardayı resmen istedi!

Florya'ya resmi teklif mektubu geldi. Dünya devi bir klüp Arda Turan'ı istiyor. Galatasaray karmaşık duygular içinde...

Abone ol

Ve Barcelona, Arda Turan için Florya'ya "resmi teklif mektubu"nu gönderdi. Ancak Başkan Adnan Polat, iki önemli gerekçeyle İspanyollar’a karşı ‘oyalama taktiği’ içine girdi.

NE ARDA’DAN NE PARADAN

Htspor'un haberine göre, Geçtiğimiz günlerde Florya’ya öyle bir mektup geldi ki; açarken insanın içini titreten cinstendi... Mektubun yazarı İspanyollar’dı. Dünya devi Barcelona, Adnan Polat’tan Arda Turan’ı resmen istiyordu. Başkan, garip duygularla geçirdi o anı... Arda, G.Saray’ın paraya çok ihtiyacı olduğu bir sırada satılırsa ilaç olurdu. Ama kalırsa da ‘gelecek yılın takımını onun etrafında kurmak’ vardı. İşte bu karmaşık düşünceler içindeki Polat, Katalan ekibine hemen cevap vermek yerine onları oyalama yolunu tercih etti.

İŞTE POLAT'IN İKİ SEBEBİ

1- Takım kötü giderken Arda da elden giderse muhalefet ve taraftarlar büyük tepki gösterir.

2- Genç oyuncunun, yeni hoca belli olmadan satılması sıkıntı yaratabilir.

BARCELONA YA VAZGEÇERSE

Oyalama taktiğinin perde arkasında çok önemli iki sebep yatıyor. Öncelikli olarak Polat, muhalefetten ve taraftarların olumsuz tepkisinden çekiniyor. Zaten takımın aldığı kötü sonuçlar yüzünden istim üstünde olan tribünler, böyle bir satış sonrası daha da büyük tepki göstermesinden korkuluyor.

Ayrıca Polat’ı alaşağı etmek adına harekete geçen ‘imzacı muhalifler’in eline de koz verilmek istenmiyor. Ayrıca gelecek yıl takımın başına getirilmesi planlanan yeni hocanın da fikrine başvurulması hedefleniyor. Ve bütün bunlar hesaplanırken ‘Ya Barcelona kesin kararımızı vermeden bu işten vazgeçerse’ endişesi de yaşanıyor.