BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Paşa paşa askerliğimi bitiriyorum

Şırnak'ta şehit düşen iki askerin evlerine ateş düştü. Askerlerin ailelerine telefondaki sözleri yürek burktu..

Abone ol

Şırnak'taki çatışmada şehit olan Tuncay Türken'in ailesi acı haberle göz yaşına boğuldu. Terhisine 37 gün kala şehit düşen Türken'in ailesi, iki gün önce "Askerliğimi paşa paşa bitiriyorum, geleceğim" diyen şehit ere "Buyur gel, başımızın üstünde yerin var." karşılığını vermiş.

Şırnak'taki çatışmada şehit düşen iki askerden Tuncay Türken'in İstanbul'daki baba ocağına ateş düştü. Sabah saatlerinde jandarma tarafından oğullarının şehit olduğu haberi verilen Türken ailesi gözyaşlarına boğuldu.

EN SON TELEFON AÇTIĞINDA

"Gül gibi yavrumu yediler" diyerek gözyaşı döken anne Şaziye Türken, oğlunun fotoğrafına sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Anne Türken, "En son telefon açtığında 'nasılsınız iyi misiniz' diye sordu. Ben de 'hepimiz çok iyiyiz oğlum, Allah'a emanet ol' demiştim." diye konuştu.

GELİYORUM GÜNLERİM BİTTİ

Şehit erin anneannesi Fatma Özkaragöz, "İki gün önce konuşmuştuk. Askerliğinin bitime 37 gün kaldığını söyledi. 'Geliyorum, günlerim bitti. Dağa gidiyoruz anneanne başka birşey diyemeyeceğim' dedi. Ben de 'sen vatani görevini yaptın, buyur gel evladım başımızın üstünde yerin var' dedim." diye konuştu. Şehit Tuncay Türken'in 17 yaşındaki cihaza bağlı yaşayan engelli kardeşi Fatih Türken de gözyaşlarını tutamadı. Abisinin şehit olmasına üzüldüğünü ifade eden Fatih Türken, "Bir ay kadar süresi kalmıştı. Onuçok seviyordum" şeklinde konuştu.

"BANA MP3 GETİRECEKTİ, BEN DE ONA SÜRPRİZ YAPACAKTIM

Türken ailesinin en küçük bireyi Yasin Türken'in (8) sözleri ise dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. "Abime sürpriz hazırlayacaktım" diyen minik Yasin, "Sabah 07.00'de jandarma geldi. Annem beni kaldırarak 'Kalk oğlum abin askerde ölmüş' dedi. Ben de çok üzüldüm, ağladım. Bana MP3 getirecekti, ben de ona sürprizhazırlayacaktım." dedi.

AİLENİN DURUMU İYİ DEĞİL

Tuncay Türken'in teyzesi ve dayısı da terörün bir an evvel bitirilmesini istediler. Ailenin durumunun iyi olmadığını söyleyen yakınları, "Ne şartlarda bu çocukları yetirdirdiler. Vatani görevini yapmak için gönderdiler ama bir kör kurşuna kurban gidiyor." diye konuştu. Dayısı Selami Özkaragöz, "Son konuşmamızda çok iyi olduğunu söyledi. 'Paşa paşa askerliğimi yapıyorum, 37 gün sonra da paşalar gibi geleceğim' dedi. Sonra tatbikata çıkacaklarını söyledi. 'Yeni askerler geldi tatbikata çıkıyoruz' dedi. Sonra da şehit haberi geldi. Hayat devam ediyor, güçlü olmalıyız." şeklinde konuştu.

Haberi duyan Türken ailesinin yakınları ve komşuları da ailenin evine akın etti. Eve ve sokaktaki araçlara ise Türk bayrakları asıldı.

ÇANAKKALE'YE ATEŞ DÜŞTÜ..

[PAGE]

Oğlunun resmini kucaklayaran acılı baba, "Askere gitmeden önce 'baba ben şehit olacağım' demişti. Kınalı kuzumu Çanakkale'deki büyüklerinin yanına gönderdim. Allah bana da böyle bir mertebe nasip etsin! " diyerek gözyaşı döktü.

KARINCAYI DAHİ İNCİTMEMİŞTİR

Şehit er Emre Anşin'in Ümraniye'de yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı. Oğullarının şehadet haberini alan Anşin ailesi gözyaşlarına boğuldu. "Bu vatana şehit verdiğim için onurumla, gururumla dimdik ayaktayım." diyen baba Selami Anşin, "Çocuğumun 109 günü kaldı, 11 aylık askerdi. Benim çocuğum yerdeki karıncayı dahi incitmemiştir, bütün komşularımız bunu bilir. Hiç kimsenin kalbini kırmamıştır. Bana 'baba gidip şehit olacağım' dedi. 15 gün önce annesini aramış. Babama söyleyemem kalbi var. Anne bana hakkını helal et. Operasyona çıkıyoruz. Yavruma ayan olmuş. Rabbim onu bizden çok sevdi, Elhamdülillah. Rabbime Hamd-u senalar olsun, şükürler olsun." şeklinde konuştu.

Maltepe'deki askeri dikimevinde görevli olan baba Selami Anşin, şöyle konuştu;"Bu vatan bizimdir, bizim kalacak. Ölene dek bizim bayrağımız dalgalanacak. Erzurumlu yiğit verdim, bir dadaş verdim toprağa. Mekanın cennet olsun kınalı kuzum. Allah nasip ederse bugün Selimiye kışlasına gelecek. Yarın ikindi namazına müteakip Edirnekapı Şehitliği'nde diğer yavrularımızın yanına gömülecek, kardeşlerinin yanına gidecek. Rabbim bana da öyle bir mertebe nasip etsin. İki tane çocuğum var onlara da Allah nasip etsin.

ŞEREFSİZLER KAHPELER HAİNLER

Hiç kimse, hiçbir kötü emeline ulaşamaz. Bu bayrağı onurumuzla gururumuzla yıllarca dalgalandırdık, ölene dek dalgalanacak. Bunu hainler, şerefsizler, kahpeler, kendini bilmez zalimler duysunlar. Mertseler ,cesaretleri varsa karşımıza erkek gibi çıksınlar, haince kalleşçe değil. Bana gündüz dost olup gece düşman olan hainleri Allah kahretsin. Çanakkale'de ecdadım şehit verdi, ben yavrumu Çanakkale'deki büyüklerinin yanına gönderdim. Ama şimdi Edirnekapı'daki şehitlerinin yanında yatacak. Allah'ım mekanlarını cennet eylesin."

Dayısı Ali Dikeç de, "Düşmanımıza karşı erkekçe mücadele ettik. Gidip onlarca şehit verdik. Burada bizim dostumuz yok. Düşmanımızın kim olduğunu bu millet bilmiyor. Bu vatan sağolsun. Benim oğlum da Isparta'da asker. Aynı tertiplerdi." diye konuştu.

BEN ŞEHİT DÜŞECEĞİM

Kardeşi Enes ise, "15gün önce aradı. Ama abim askere gitmeden önce 'ben şehit düşeceğim' dedi. Hakkınızı helal edin dedi. Telefon açıp hakkınızı helal edin diyordu. Ben de zaten her gece rüyamda ağabeyimi şehit olarak görüyordum. O benim her şeyimdi. Kıydılar ona, bizden aldılar. Allah'tan korksunlar, bunları yanlarına kar koymayacağız." şeklinde duygularını dile getirdi.

BENİM KINALI KUZUM

Bu arada baba Selami Anşin, oğlunun fotoğrafına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Baba Anşin, oğlunun fotoğrafına bakarak, "Evladım sen gururunla yaşadın. Sen bayrağımız için, vatan için yaşadın evladım. İki tane daha kardeşin var. Onlar da yoluna gelir evladım. Sana her şeyim helal olsun. Benim kınalı kuzum. Seni veren Allah'a kurban olayım." Şehit erin 8 yaşındaki kardeşi Emirhan Anşin de ağabeyinin fotoğrafına uzun süre baktı.