BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,37
HABER /  SPOR

Sivasspor öldü öldü dirildi

Süper ligde zirve yarışı nefesleri kesiyor. Sivasspor evinde Antalyaspor'u zor da olsa yenmeyi başardı.

Abone ol

Lider Sivasspor, Turkcell Süper Lig'inin 27. haftasında Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasına lider giren Sivasspor, son haftalarda çıkışa geçen Antalyaspor'u 4 Eylül Stadı'nda ağırladı.

Sivasspor, rakibinden daha üstün bir oyun sergilemesine rağmen yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk deversi 0-0 eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda çok üstün bir oyun sergileyen Sivasspor, 86. dakikada sahneye çıkan Sezer Badur'un golüyle 3 puanı kurtardı ve yeniden zirveye oturdu.

İKİNCİ YARIDA SİVAS TEMPOYU ARTIRDI

Ligin zirvesini ve alt sıralarını yakından ilgilendiren maç, düşük bir tempoda, başladı. Maç fazlasıyla liderliğe yükselen Beşiktaş'tan zirve koltuğunu yeniden almak isteyen Sivasspor, rakibine oranla daha atak bir futbol sergiledi.

Ev sahibi takım, Mehmet Yıldız ve Pini Felix Balili ikilisi ile rakip kalede gol aradı. Son haftaların başarılı ekibi konuk Antalyaspor ise Tita ve Djiehoua ikilisi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Sivasspor, rakip kaledeki baskısını artırdı. Kırmızı-beyazlılar birçok gol pozisyonu yakalamasına rağmen topu filelerle buluşturmayı başaramadı. Karşılaşmanın 86. dakikasında Sezer Badur, topu filelere göndererek Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi ve ev sahibi takım maçı 1-0 kazandı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE OYUNCU KADROLARI SONRAKİ SAYFADA

 

[PAGE]

13. dakikada Murat Erdoğan'ın korner atışında Hayrettin Yerlikaya'nın dizine çarpan top auta çıktı.

16. dakikada Antalyaspor'da Fatih Ceylan'ın pasında topla buluşan Djiehoua gelişine vurdu. Top dışarı çıktı.

27. dakikada Tita Dos Santos'un ceza sahası içinde kaleye çapraz bir noktadan vuruşunda kaleci Petkoviç'e çarpan top yükseklik kazanarak kornere çıktı.

30. dakikada Sivasspor'da Silva'nın ortasında defanstan dönen topa ceza sahası dışından vuran İbrahim Dağaşan, topu kalenin üzerinden auta attı.

60. dakikada topu önünde bulan Tum, ceza sahasına girdi. Boş kaleye vurmak yerine Kamanan'a attığı top defansa çarparak oyuna döndü.

62. dakikada Sezer Badur'un ceza sahası içinde Mehmet Yıldız'ın önüne bıraktığı topa Yıldız, düzgün vuramayınca top kalecide kaldı.

64. dakikada Kamanan ceza sahasından kaleye gönderdiği şutta topu kaleci Ömer iki hamlede yakalayabildi.

67. dakikada orta sahadan Kamanan'ın verdiği topu önünde bulan Mehmet Yıldız, sert vurdu. Kaleci yatarak topa hakim oldu.

71. dakikada İbrahim Dağaşan'ın pasında ceza yayı dışından topla buluşan Tum, topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

83. dakikada rakibine sert giren Antalyasporlu Ali Zitouni ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına atıldı.

84. dakikada Kaman'ın ortasında Tum'un kafa vuruşunda top kale direğinin üstünden auta çıktı.

86. dakikada Sivasspor aradığı golü buldu. Takımını öne geçiren golü Mehmet Yıldız'ın pasında oyuna ikinci yarıda giren Sezer Badur attı. Badur ceza sahası içinden sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu 1-0.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Sivasspor karşılaşmayı 1-0 önde tamamladı. Bu sonuçla puanını 56'ya çıkaran Yiğidolar liderliğini sürdürdü.

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Serkan Ok, Hüseyin Sabancı

Sivasspor: Petkoviç 6, Kanfory Sylla 6, Hayrettin Yerlikaya 5, Bilica 7, Sedat Albayrak 5, Abdurahman Dereli 5 ( Dk. 73 Muhammed Ali Kurtuluş 5), İbrahim Dağaşan 6, Murat Erdoğan 5 (Dk. 58 Sezer Badur 7), Herve Tum 5, Balili 4 (Dk. 58 Kamanan 6), Mehmet Yıldız 5.

Antalyaspor: Ömer Çatkıç 5, Uğur Kavuk 5, Yalçın Ayhan 4, Musa Nizam 5, Şenol Can 6, Ali Zitouni 5, Ertuğrul Arslan 5 ( Dk. 90 Volkan ?), Hakan Özmert 5, Fatih Ceylan 4, Dos Santos 5, Sergey Pacome Djiehoua 5 ( Dk. 88. Ahmet Kuru ? )

Kırmızı Kart: Dk. 83 Ali Zitouni (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Sedat Bayrak (Sivasspor); Dk. 36 Musa Nizam, Dk 40 Ali Zitouni, Dk 77 Yalçın Ayhan (Antalyaspor)

SİVASSPOR-ANTALYASPOR MAÇINDAN NOTLAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]


Turkcell Süper Lig’de oynanan Sivasspor-Antalyaspor maçında, Kahramanmaraş’taki helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş ve beraberindekiler unutulmadı.

Maç öncesinde 4 Eylül Stadyumu’nun hopörlörlerinden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun "Üşüyorum" adlı şiiri çalındı. Stadyumda bulunanlar, Yazıcıoğlu’nun şiirini hüzünlü bir şekilde dinledi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ligin 25. haftasındaki Sivasspor-Beşiktaş maçını izlediği protokol tribünündeki koltuğa, Yazıcıoğlu’nun arkasında Türk bayrağı, boynunda ise Sivasspor atkısı bulunan fotoğrafı konuldu. Fotoğrafın etrafı ise karanfillerle donatıldı.

Üzücü kazada yaşamını yitiren İHA Muhabiri İsmail Güneş’in "Seni Unutmayacağız" yazılı fotoğrafları da meslektaşları tarafından, Güneş’in Sivasspor maçlarını takip ettiği basın tribününün önüne ve oturduğu masaya konuldu. Yıllardır Sivasspor’un maçlarını ve antrenmanlarını takip eden Güneş’in fotoğraflarının etrafı karanfillerle donatıldı.

Güneş’in masasındaki fotoğrafının yanına, Sivasspor’un geçen hafta Denizlispor maçında üzücü kaza nedeniyle giydiği siyah renkli forma da bırakıldı. Güneş’in basın tribününün önündeki fotoğraflarının yanına da bir fotoğraf makinesi ve bir kamera konuldu.

İstanbul’da yarın başlayacak olan "45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" yarışmalarını duyuran bir pankartla sahaya çıkan Sivasspor takımı, her maç öncesi çektirdikleri takım onbiri fotoğrafını, bu kez basın tribününün önündeki İsmail Güneş’in fotoğrafının olduğu "Unutmayacağız" yazılı afişin önünde çektirdi. Futbolcular, teknik heyetler, basın mensupları, protokol üyeleri ve taraftarlar, maç öncesi duygu dolu anlar yaşadı.

BÜLENT UYGUN MAÇI EŞİ VE KIZIYLA TRİBÜNDE İZLEDİ

[PAGE]


 
 
Ligin 23. haftasında Sivas’ta oynanan Sivasspor-Ankaraspor maçındaki sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 4 resmi müsabakadan men cezası alan, Ankaragücü, Beşiktaş ve Denizlispor maçlarında cezasının 3 maçlık bölümünü geçiren Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, karşılaşmayı yine tribünde izledi.

Bu maçla birlikte cezasını tamamlayacak olan Uygun’u, eşi Gamze Uygun ve kızı Almina Uygun da tribünde yalnız bırakmadı. Uygun’un yokluğunda takımın başında yardımcı antrenörler Esat Karaberberoğlu ve Sefer Yılmaz bulundu.

Sivassporlu futbolcular, maç öncesi saha kenarında toplanarak galibiyet yemini etti. Sivasspor’da sakatlığı bulunan Musa Aydın, kadroda yer almadı. Uzun bir sakatlık döneminin ardından geçen haftaki Denizlispor maçının son anlarında forma giyen Sivassporlu Hayrettin Yerlikaya da uzun bir aradan sonra ilk kez ilk onbirde forma giydi.

Maçı, Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve her iki kulübün yöneticileri de protokol tribününde izledi. Maça, Sivaslı futbolseverler ilgi gösterdi.