BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  EKONOMİ

Sendikada işçi eylemi

Tez-Koop-İş Sendikası'ndaki işinden ''haksız yere çıkarıldığını'' bir kişi eylem yaptı!

Abone ol

Tez-Koop-İş Sendikası'ndaki işinden ''haksız yere çıkarıldığını'' öne süren bir kişi sendikadan çıkmayarak eylem yaptı.

Sendikadaki işinden çıkarılan Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Sülya Akbulut, işinden ''haksız yere çıkarıldığı'' gerekçesiyle, sendikanın Genel Eğitim Sekreteri Hakan Topaloğlu'nun odasından çıkmadı.

Olay yerine gelen polis, ''savcılık talimatının'' olduğunu belirterek, Akbulut ve ona destek veren bazı sendika üyelerini dışarıya çıkarmaya çalıştı.

Dışarı çıkmamakta direnen Akbulut, ''işten atılmayı haketmediğini'' kaydederek, ''5 senedir bu işte çalışıyorum. Haksız yere işten çıkarıldım. Burada demokratik hakkımı kullanıyorum, avukatım gelinceye kadar çıkmayacağım'' dedi.

Avukatının gelmesinin ardından eylemine son veren Akbulut, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

-TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI ÖZBEN-

Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Sadık Özben, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Şube başkanlarından biri bana basın yoluyla hakaret etmişti. Başkanlar Kurulu toplantısında bir arkadaşa, bana hakaret edenlerden biri olup olmadığını sordum. 'Evet' yanıtını verdi. İşten çıkartılan arkadaşımız da katipti, tutanakları tutuyordu. Tuttuğu tutanaklar bütün yöneticilerce imzalandı. İmzalanmasından sonra gördük ki tutanakta bana hakaret eden kişinin sözleri yer almıyor. Başkanlar Kurulu'nda ses, kayıt altına alınıyordu. Ses kaydı var, ama tutanaklarda yoktu. Konu yargıya gitti. Bu arkadaşımız sendikanın kurallarına uymadı. Yönetim olarak tazminatını verdik, işten çıkardık.''