BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.448,20
HABER /  GÜNCEL

Ankarada İsrail gecesi

İsrail'in 58'inci bağımsızlık günü yıldönümü, geniş katılımlı bir resepsiyonla kutlandı.

Abone ol

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi'nin Sheraton Otel'de evsahipliğini yaptığı resepsiyona, aralarında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın da bulunduğu çok sayıda Türk ve yabancı davetli ile diplomatlar ve bazı partilerin genel başkanları katıldı.

-ROSS WILSON-
Resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, bir gazetecinin, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakü'de düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 9. Zirvesi sırasında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a iletmesini istedikleri bir mesaj olup olmadığına'' yönelik sorusu üzerine, ABD'nin bu yönde bir isteği olmadığını söyledi.

Bu tür toplantılara çok sayıda kişinin katıldığını ve görüşmelerin yapıldığını ifade eden Wilson, Türkiye'nin de ''arabulucu'' olmayı isteyeceğini sanmadığını dile getirdi.

Wilson, BM'den İran'la ilgili bir yaptırım kararı çıkmaması durumunda, yaptırım uygulayacak ''gönüllü bir koalisyon'' kurulmasınıngöndemde olup olmadığı sorusuna karşılık, bu konuda çıkan söylentilerin ''spekülasyon'' olduğunu belirtti.