BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.422,58
HABER /  GÜNCEL

Şimdi kokulu eşarplar moda

Yeni sezonda eşarplar da rengarenk. Binlerce renk ve desendeki gül kokulu, lale kokulu, .....

Abone ol

Her şeyin bir modası olur da eşarbın olmaz mı? Eşarbı siyasetten uzak tutarak bu yıl hangi desen ve renklerin moda olduğunu öğrenmek istemez misiniz? Öncelikle eşarp dünyası her sezon değişip yenilenen gardırobunuza uyum sağlamakta zorlanmayacağa benziyor. Çünkü yeni sezonla birlikte vitrinlerde görmeye alışık olduğumuz pembe, yeşilin tonları, mavi, sarı, turkuaz, beyaz, lacivert, leylak, kahverengi, turuncu, kırmızı ve lacivert gibi renkler eşarp dünyasına da hâkim. Geometrik desenler ve çiçek desenlerinin aynı üründe başarıyla harmanlandığı eşarp sayısı da hayli fazla. Bu ürünler hem spor hem de klasik tarzda giyinen hanımlar için hazırlanmış.





Önceden ipek eşarplarda genç-yetişkin ayrımı olmazken şimdilerde bu farklılığı fazlasıyla hissediyorsunuz. Gençlere özel ürünlerde geometrik desenlerdeki renk ve canlılık dikkat çekerken yetişkinlerinkinde uçuk renkler ve büyük çiçek motifleri tercih edilmiş. Uzun zamandır eşarplarda kullanılmayan gümüş ve altın yaldız bu seneki eşarpların ya kenarlarında ya da desen etrafında ‘abartıdan uzak’, ince çizgiler halinde kullanılmış. İlk olarak geçen sene üretilmeye başlayan ‘ebru’ desenli eşarplar bu sene de moda. Dikdörtgen eşarp kullanan hanımların sayısı her geçen gün arttığı için neredeyse her desenin bir de dikdörtgeni var. Geçen sene şıklığı kadar pahalı olmasıyla dikkat çeken boncuk işlemeli eşarplar, bu seneki kreasyonlarda yok.





Teknolojinin gelişmesi eşarp sektörünü de etkilemiş görünüyor. Nasıl derseniz, sağlığa zararlı hiçbir maddenin kullanılmamasıyla başlayan gül ve lale kokulu eşarplardan sonra yağ tutmayan ayrıca yağmurda ıslanmasına rağmen ilk günkü özelliliğini koruyup ön kısmı düşmeyen eşarplar da yeni sezonda piyasada. Hem de ekstra fiyat uygulanmıyor. Bir müjde de verebiliriz; yakın zamanda gül ve lalenin dışında farklı çiçek kokularını da duyabileceğiniz eşarplar çıkacak.





Yeni sezon ürünleri 70 YTL’den başlıyor ve kullanılan desene, ipeğin kalitesine göre 150 YTL’ye kadar çıkıyor. Yeni sezonda eşarp satın alırken zorlanabilirsiniz. Yaz sezonu itibariyle piyasada binin üzerindeki yeni desen satışta çünkü...

Aksiyon

Fotoğraflar:www.aker.com.tr