BIST 10.270
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,63
HABER /  POLİTİKA

DTPden Öcalan ültimatomu

DTP ateşe benzin döküyor. Meclis'i bırakıp Diyarbakır'da grubu topladılar. Tartışılacak isteklerde bulundular.

Abone ol

DTP ile Öcalan arasındaki sınır tamamen kalktı. Dayak iddiasıyla Meclis'i terkeden ve Diyarbakır'a giden DTP'lilerden gövde gösterisi..

DTP'liler Öcalan'ı Kürt halkının önderi olarak gördü. İmralı'ya DTP heyetinin gönderilmesini ve cezaevi sisteminin değiştirilmesini istediler..

Türk'e göre 12 Eylül darbesiyle birlikte Kürtler her açıdan soykırımıma tabi tutuldu. Ve PKK da soykırım ortamında doğdu.


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün okuduğu basın açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlar: 

Kürtlere soykırım!

1980 askeri darbesi hem Kürt halkı, hemde bütün Türkiye için eşi benzeri görülmemiş siyasi, sosyal ve kültürel soykırıma neden olmuştur.

PKK bu darbeye hazırlık ve soykırım ortamında doğdu, büyüdü. Geçtiğimiz, özellikle son 10 yıl içerisinde çok önemli gelişmeler yaşandı.

İdam cezası, OHAL, 301 kalktı. Demokratik siyaset alanları açılır inancı gelişti. Ancak, Kürt sorununun çözme konusundaki iradesizlik hiç bir zaman değişmedi.

Sıra Kürtlere gelince demokrasi lafları rafa kalktı. Yine imha, inkar baskı şiddet politikaları ve bunun sonucu savaş devam etti.

Bugün ise tam bir kaos ortamı yaşanmaktadır. Kürtler barış dedikçe savaşın dayatılması, Kürtler birlikte yaşam dedikçe linç girişimleri ile ayrılıkçılığın dayatılması AKP'nin hükümet ettiği devlet politikalarıdır.

Orak yaşam ve siyaset koşulları kaldırılıyor

Kürtlerin bütün ısrarlarına rağmen, ortak yaşam ve demokratik siyaset yapma koşulları ortadan kaldırılıyor. Türkiye mozaiği bölünme noktasına götürülüyor. Bütün sorumluluk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti'nindir

Türkiye demokratikleşecek inancı arttı ancak Kürt sorununu çözme konusundaki iradesizlik değişmedi. Sıra Kürtlere gelince demokrasi lafları raflara kalktı.

Yine imha ve inkar politikaları devam etti. Bunun sonucunda da sava devam etti. Kürtler linç ve benzeri politikalarla sindirilmeye çalışılıyor.

Bugün Türkiye’de kavramlar tanımını kaybetti. Ölümden ve öldürmekten bahsetmek idealize ediliyor.

Bugün bizi burada toplayan neden PKK lideri sayın Öcalan’a uygulanan fiziksel şiddettir

Şiddetin nedeni Öcalan'a yönelik suikast girişimi

2006’da zehirlenerek yavaş yavaş öldürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. 2008’de bu kez saçları zorla kazıtıldı. Halk uyardı ve bugün yine fiziksel şiddet arttı.

Sorun siyasi bir sorundur

Abdullah Öcalan’a geliştirilen her türlü hareket Kürt halkına ve onuruna yöneliktir.

Başbakan protestoları yaşayarak Diyarbakır’a geldi. Cayır cayır yanan Kürt coğrafyasının sorunlarını görmezden geldi. Özgürlüklerin ve hakların ortadan kaldırılması en büyük hatadır.

Çöp siyasetini Başbakan'a bırakıyoruz. Diyarbakır Türkiye'nin en temiz kentlerinden biridir.

Kürt soru siyasi bir sorundur. Çözümü de ancak siyasetle olur. Milletvekillerini ve belediyelerini kazanırsam DTP’yi bölgeden silerim anlayışı Kürtlerin ne kadar aşağılandığının göstergesidir.

DTP heyeti İmralı'ya gitsin

Kürtler 80 yıldır yapılanlar nedeniyle PKK lideri Öcalan’a yapılanlara güvenmiyor. Şiddet dilinden vazgeçilmelidir. İmralı’ya DTP’nin de dahil olduğu bir heyet gönderilmelidir. İmralı’daki tecrit kaldırılmalıdır.