BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.412,39
HABER /  POLİTİKA

K. Irak ile sessiz diplomasi

Türkiye Kuzey Irak ile yeni bir dönem başlatıyor. Dışişleri Bakanı Babacan yeni süreci anlattı.

Abone ol Dışişleri Bakanı Babacan Türkiye’nin artık Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimle direk diyaloğa geçtiğini belirterek “Yoğun ama sessiz diplomasi yapacağız. Her seviyede görüşme olacak. İlişkilerin gidişatı onların yaptıklarına bağlı” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, dış politikayla ilgili gelişmeleri NTV’ye değerlendirdi.

NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’un sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Babacan, Türkiye BM Güvenlik Konseyi’nin geçici üyeliğine seçilmesinin Türkiye’nin son dönemdeki dış politikasının başarısını gösterdiğini söyledi.

KUZEY IRAK’LA SESSİZ DİPLOMASİ
Türkiye’nin Kuzey Irak’la direk diyaloğa geçtiğini aktaran Babacan şöyle konuştu: “Temaslarımız aylar öncesinde başladı. Sadece yüzyüze değil farklı kanallarla da iletişim kuruyoruz. PKK ile mücadele açısından bu yeni tabloyu nasıl kullanabiliriz tüm bunlar üzerinde çalışıyoruz. Her ne kadar arazide önemli adım atılmadıysa da kendi topraklarındaki örgüte göz yummaları gerikiyor. Bunların sinyallerini alıyoruz. Yoğun ama sessiz diplomasi yapacağız. Her seviyede görüşme olacak. İlişkilerin gidişatı onların yaptıklarına bağlı.

Somut sonuç almaya dönük adım bekliyoruz. Sonuç alıyor muyuz almıyor muyuz ona bakacağız. Yeteri kadar güçlü irade ve işbirliği var mı bakacağız. Sessiz bir diplomasi yürüteceğiz. Doğru zamanda doğru yöntemle hareket edeceğiz. Bizim tarafımızndan açıklama duymayacaksınız. Terör örgütünün Irak ve Türkiye’nin gündeminden düşmesini sağlamamız gerekiyor. Iraklı bütün gruplarla görüşüyoruz. Demokrasi mesajı veriyoruz.”