BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL

CHPliler birbirlerini mi vurdurttu?

Biri Çiğli belediye başkanı diğeri Çiğli'nin eski CHP il başkanı. Birbirlerinin vurdurttukları iddia ediliyordu. Yanıt ortak basın toplantısıyla geldi.

Abone ol Birbirlerini ''vurdurttukları'' öne sürülen Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ile eski CHP Çiğli İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Rıza Koçer, ortak basın toplantısı düzenleyerek iddialara yanıt verdi.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısı öncesinde, Ensari Bulut ve Ali Rıza Koçer, kol kola gazetecilere poz verdi.

Ensari Bulut, Koçer ile yakın arkadaş olduklarını belirterek, Savcılığın kendisini ve Koçer'i ''birtakım konular üzerinde görüşlerini almak için'' davet ettiğini savundu.

Bulut, ''Herhangi bir suçlama yoktur. Herhangi bir mahkumiyet yoktur. Savcılık 3 yıl önce olan olayla ilgili birtakım gelişmeler var mı diye bizlere nazikçe bir iki soru sormuştur. Bu konu yeni bir olaymış gibi basına lanse edilmiştir'' dedi.

BU BİR KOMPLO

CHP'nin Çiğli'deki başarısını gölgelemek isteyenler tarafından bir komplo teorisi ortaya atılarak, olayın basına servis edildiğini öne süren Bulut, şöyle konuştu:

''Bu haberlerle kamuoyu yanıltılmak istenmektedir. Bu bizlere ve CHP'ye kurulmuş bir tuzaktır. CHP'nin Çiğli'deki 4.5 yıllık başarısını kıskananlar tarafından ortaya atılmıştır. Sayın Koçer ve ben hizmet etmeye devam edeceğiz. Dostluğumuz bakidir.''

BİZ İKİ ARKADAŞIZ

Ali Rıza Koçer ise basında yer alan haberlerde iki yakın arkadaşın birbirine düşmanmış gibi gösterildiğini ve bunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

CHP'nin Çiğli'de alternatifinin bulunmadığını ve birilerinin CHP'nin yükselişini engellemek için birtakım provokasyonlara başvurduğunu iddia eden Koçer, ''Bu iddiaların aslı astarı yoktur'' dedi.

İSPATLASINLAR KENDİMİ ASARIM

Belediye Başkanı Bulut'u bıçakladığı öne sürülen kişiyle akrabalığının bulunmadığını bildiren Koçer, ''Yeğenim diye sunulan kişi, yeğenim değildir. Halam vefat edince eşi 2 kez başkalarıyla evlendi. Bu kişi, eniştemin üçüncü eşinden olan oğludur. Sözde 2006'da da Ensari'yi vurdurtmuşum. Ensari de beni öldürtmek için adam tutmuş. Buna kimse inanmaz. İspatlasınlar, Konak Meydanı'nda kendimi asacağım. Böyle şerefsizlik olmaz''dedi.  

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ensari Bulut, 2 Temmuz 2006'da Çiğli'de düzenlenen etkinlikte uğradığı bıçaklı saldırıda kolundan hafif yaralanmış, bıçaklı saldırgan yakalanmış, daha sonra düzenlenen operasyonla 13 kişi de gözaltına alınmıştı. Ali Rıza Koçer ise 14 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanmış, zanlı yakalanamamıştı. Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün başlattığı soruşturma çerçevesinde geçen hafta Ensari Bulut, dün de Ali Rıza Koçer olaylarla ilgili adliyeye davet edilmişti.