BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  GÜNCEL

CHPli vekilleri nasıl soydular?

Biri fanatik Galatasaraylı 2 CHP vekili... Biri olayı saklıyor, diğeri şikayetçi... Bu iki vekilin başına gelenler Meclis'de günün konusu oldu.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Meclis kulisinde CHP'li iki vekilin İstanbul macerası konuşuluyor. Biri olayı saklıyor, çünkü bu 4. kez başına gelmiş. Diğeri gizlemiyor çünkü çok parası gitmiş...

İşte o olay;

Fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğu bilinen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, haftasonunda İstanbul'a gidiyor. Elbette genel başkanı Deniz Baykal ve bir grup CHP'li arkadaşı ile...

İstanbul ziyaretinin temel nedeni ise Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba için Beşiktaş meydanında yaptırılan heykelin açılışı... İşte olay burada yaşanıyor. Onlar törene, yankesiciler de onlara konsantre oluyorlar.

14 BİN 500 YTL UÇTU

CHP’li Soysal, bedenine dokunan, cebinden cüzdanını çeken elleri hissedemiyor. İzdiham içinde pantolon cebindeki cüzdanı kaptırıyor.  Soysal, gün boyu Baykal’ın diğer programlarına da katıldığı için hırsızlığı fark edemiyor.

HESAP ÖDERKEN FARKETTİ

Akşam saatlerinde bir grup arkadaşı ile yemek yiyen Soysal, hesabı ödemek için elini cebine attığında cüzdanının yerinde olmadığını fark etti. Hemen harekete geçen ve çalıştığı bankalarla iletişime geçip, kredi kartlarını iptal ettiren CHP’li milletvekili için artık çok geçti. Çünkü hırsızlar saat 17.07 ile 18.30 arasında CHP’li vekilin İş Bankası TBMM şubesine ait kredi kartını boşaltmıştı. Hırsızların, Beşiktaş semtindeki çeşitli mağazalardan tam 14 bin 500 YTL’lik alışveriş yaptığı saptandı.

POLİS HIRSIZLARIN PEŞİNDE

Soysal, dün sabah karakola resmi şikayette bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızları yakalamak için alış veriş yapılan mağazaların güvenlik kameralarını incelemeye aldı. CHP’li vekil “İstanbul polisi mağazaların güvenlik kamera görüntüleri inceledikten sonra hırsızların kimliğinin belirlenebileceğini söylediler. Umarım bu hırsızlar yakalanır ve cezalarını çeker” dedi.

MAAŞ GİTTİ

Soysal'ın iki aylık maaşına denk bir alışveriş yapan hırsızlar, vekilin kartından 15 bin YTL'ye yakın harcama yaptılar. Milletvekillerinin maaşı 8 bin YTL aylık ve üç ayda bir 23-24 bin YTL civarında bir maaşı toplu alıyorlar. Soysal'ın kartından iki aylık maaşına yakın para harcanırken, aynı toplantıda bir başka CHP'li vekilin de hırsızların kurbanı olduğu belirlendi.

2.VEKİLİN 4. ÇARPILIŞI

Söylenenlere göre Soysal ile birlikte bir başka CHP'li vekil de soyuldu.
Ancak o bu durumu gizliyor. Çünkü bu vekilin başına gelen ilk soygun değil. Bu vekil bugüne kadar tam 3 kez yankesicilerin kurbanı olmuş. Bu da 4. olayı... 

Daha önce hırsızlara çok para kaptıran bu vekil, artık işin uzmanı olmuş. Cüzdanına ne para ne kredi kartı koyuyormuş. O yüzden de cüzdanında sadece bir iki kimlik kartı gitmiş.

HIRSIZLAR YAKALANDI

Aradan 1 hafta bile geçmeden İstanbul polisi, kredi kartının izini sürerek, hırsızları yakaladı. Hırsızların yaklandığı CHP'li vekile bildirildi. Ancak, hırsızların harcağı 14.5 bin YTL'nin büyük bölümünü geri alması mümkün olmayan Vekil, cüzdanı ve kimliklerine kavuştuğuna sevinmekle yetinecek.