BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Süreyya operası perdeyi açıyor

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 2008-2009 sezonunu 4 Ekim 2008 cumartesi günü açıyor.

Abone ol

Atatürk Kültür Merkezi’nin kapanmasıyla İstanbul’un tek operası olan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, yeni sezonda Kadıköy Belediyesi’nin özel temsil ve konserlerini sanatseverlerle buluştururken, İstanbul Devlet Opera Balesi’nin İstanbul’daki tüm konserlerine de ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un ikinci operası olarak, 80 Yıl aradan sonra perdelerini açarak sanat hayatımıza ayrı bir değer katan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 2008-2009 Sezonunda Sanatseverlere, dolu dolu bir sezon yaşatacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnesi olan Atatürk Kültür Merkezi’nin tadilat nedeniyle kapanması ile İstanbul’un sabit tek operası olan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, perdelerini bale ile açacak. Rahman Altın’ın Şeyh Galip’in ünlü mesnevisi Hüsn-ü Aşk’tan esinlenerek hazırlanan Hüsn-ü Aşk’a Dair adlı modern bale ile 4 Ekim Cumartesi günü yeniden seyircisiyle buluşacak olan Süreyya Operası’nda yeni sezonda bir çok ünlü temsil sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera Balesi’nin tüm gösterilerinin yanında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Genel Sanat Yönetmenliği de sanatseverlere beğeni toplayacak konser ve resitaller hazırladı. Süreyya Operası Genel Sanat Yönetmeni Murat Katoğlu, geçen sezon opera ile Kadıköy de buluşan sanatseverlerin konser ve temsillere çok yoğun ilgi gösterdiğini bir çok temsilin biletlerinin günler öncesinden tükendiğini belirtti. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın geçen sezondan başarıyla çıktığını, bu sezonda da bunun süreceğini belirten Katoğlu şunları söyledi:

“Süreyya Operamızda 2008-2009 sezonu için yine çok tanınmış virtözlerin oda müziği konserleri ve resitalleri sergilenecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu sezon için hazırladığı yeni temsiller ve konserler de ilk kez Kadıköy Süreyya Operası sahnesinde seyirci ile buluşacak. Çocuk ve gençler için hazırlanan opera temsillerinin yine günler öncesinden biletlerinin biteceğini tahmin ediyoruz. Tüm İstanbulluları Opera ile buluşturmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyor olmaktan mutluyuz. Herkesi yeni sezonda Süreyya Operamıza bekliyoruz.”

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın temsil programıyla ilgili ayrıntılı bilgileri www.sureyyaoperasi.org adresi ile 0216 346 15 31 nolu telefondan öğrenebilirsiniz.