BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Atatürkün huzurunda

Başbakan Erdoğan, YAŞ üyeleriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir özel defterine neler yazdı? İşte cevabı;

Abone ol

Yüksek Askeri Şura üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Şura üyeleri, üzerinde ''YAŞ Üyeleri'' yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine geldiler.

Başbakan Erdoğan'ın, mozoleye çelenk koymasından sonra Şura üyeleri saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazdıklarını yüksek sesle okudu. Başbakan Erdoğan, deftere şunları kaydetti:

''Büyük Atatürk,

Yüksek Askeri Şuramızın değerlendirme çalışmaları için toplanmış bulunuyoruz. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz tarih boyunca olduğu gibi bugün de üstün disiplinli, çağın gerektirdiği teknolojik imkan ve kabiliyetleri ile hazırlıklı olarak ülke bütünlüğünün ve milli güvenliğin teminatıdır.

Bugün bölgesel ve küresel barış çabalarına her zamankinden daha fazla katkı sağlayan ülkemiz, aynı zamanda ulusal ve uluslararası istikrar unsuruna verdiği destekle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini almıştır.

Türkiye sosyal, siyasal, ekonomik alanda attığı tarihi adımlarla ve reformlarla işaret ettiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini gerçekleştirme yolunda azimle ilerliyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ülkemizin dünyanın en büyük ve en güçlü 10 ülkesi arasında yer alması için milletçe tam bir kararlılık içindeyiz.

Bu düşüncelerle Ağustos 2008 Yüksek Askeri Şura çalışmalarının Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Ruhun şad olsun.''

Tören dolayısıyla ziyaretçilere kapatılan Anıtkabir üzerinde bir polis helikopterinin güvenlik uçuşu yaptığı görüldü.

Başbakan Erdoğan ve Şura üyeleri, törenin ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in Jandarma Sosyal Tesisleri'nde verdiği öğle yemeğine katıldılar.

Şura çalışmalarına, öğleden sonra Genelkurmay Başkanlığı Karargahında devam edilecek.