BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  DÜNYA

Yahudiler Filistinli aileyi dövdü

İsrail insan hakları örgütü, Yahudi göçmenlerin tarladaki bir Filistinli aileyi döverken gösteren video kasetini yayınladı.

Abone ol İsrail insan hakları örgütü, Yahudi göçmenlerin tarladaki bir Filistinli aileyi döverken gösteren video kasetini yayınladı.

Batı Şeria’nın güneyindeki Yahudi yerleşimi Susya’da 8 Haziran’da yapılan saldırıda, yaşlı Filistinli çiftle yeğenleri, baş, yüz ve ellerinden yaralanmışlardı.
 
Video kasette, yüzleri örtüyle kapatılmış 4 erkeğin tarladaki Filistinlilere ellerindeki sopalarla yaklaşmakta oldukları görülüyor.
 
Adamlardan biri genç Filistinliyi dövmeye başladığında görüntü kesiliyor. Olayı filme alan Tamam Nevace adlı kadının, muhtemelen saldırıya uğrayan yeğenine yardım için çekimi bıraktığı belirtiliyor.
 
Dayak yiyen Filistinlilerden İmren Salame de AP’ye yaptığı açıklamada, adamların kendisine, "göçmen olduklarını ve bu topraklardan gitmelerini" söylediklerini, bunu reddetmesi üzerine sopalarla üzerine saldırdıklarını anlattı.
 
Salame, araya girmeye çalışan yaşlı amca ve teyzesinin de dövüldüklerini söyledi.Teyze Tamam Nevace ile eşinin, saldırının ardından günlerce hastanede tedavi gördükleri belirtildi.