BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.413,03
HABER /  GÜNCEL

Kulağına kene girdi

Manisa'da hayvancılık yapan Mehmet Karaca'nın (62) kulağına giren kene hastanede operasyonla çıkarıldı.

Abone ol

Manisa Merkez İlçeye bağlı Gülbahçe Köyü'nde hayvancılık yapan Mehmet Karaca'nın (62) kulağına giren kene hastanede operasyonla çıkarıldı.

Köyde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Karaca, şiddetli kusma, mide bulantısı ve kulak ağrısı şikayetleri ile Üçpınar Sağlık Ocağı'na kaldırıldı.

Yapılan muayenede kulağında kene tespit edilen Mehmet Karaca, önce Manisa Devlet Hastanesi'ne oradan da Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Üniversite hastanesinde başarılı bir operasyonla Mehmet Karaca'nın kulağındaki kene çıkarıldı.

Mehmet Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonu 3 gün önce geçirdiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Hayvanlarını köyün 2 kilometre uzağındaki merada otlattığını, kulağına kenenin burada girdiğini belirten Karaca, ''Yaklaşık 1 hafta önce hayvanlarımı otlatırken bir ağacın altında uyumuştum. Sanırım bu sırada kulağıma kene girmiş. Hastalanınca köy muhtarının yardımıyla sağlık ocağına gittim. Allahtan gazetelerde okuduğumuz, televizyonlarda gördüğümüz öldürücü kene değilmiş, ot kenesiymiş. Şimdi sağlığım çok iyi'' dedi.

Gülbahçe Köyü Muhtarı Ayhan Çan ise daha önce köyde hiç kene olayı görülmediğini, ancak bu olaydan sonra İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinden destek istediğini söyledi. Tedbir amacıyla küçük baş hayvanların bulunduğu ahırların ve köydeki köpeklerin yattığı toprakların ilaçlandığını belirten Çan, maddi durumu iyi olmayan kişilerin özel mülklerinin de muhtarlık kaynakları ile ilaçlanacağını sözlerine ekledi.