BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tapu müdürü bunu yaparsa

Nler oluyor neler? Çeteler tapu müdürlüklerine sızmış. Evlerin tapularını alan çete, bakın bunu nasıl yapıyor?

Abone ol Beykoz’da gayrimüslimler başta olmak üzere yaşlı ve kimsesizleri belirleyip tehditle evlerinin tapularını alan 27 kişi gözaltında. Çetenin domuz bağı yöntemiyle 3 kişiyi öldürdüğü belirlendi.

Aralarında Beykoz Tapu Kadastro Müdürü Gülten Doğan Temur ile bir doktorun da bulunduğu şebekenin öldürdüğü öne sürülen 3 kişiden 2’sinin cesedi bir villada, biri ise ormanlık alanda bulundu.


Beykoz'da yaşlı ve kimsesiz gayrimüslim kişilerin mülklerini tehdit yoluyla elde etmek isteyen organize suç örgütünü takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, bazı kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların, Beykoz'da mülklerini elde etmek istedikleri gayrimüslim bir kişiyi öldürerek, domuz bağı ile bağlayıp gömdükleri iddiasına ilişkin de sorgulandıkları öğrenildi.

Kayıp oldukları ifade edilen 2 kişinin de öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran polisin, bölgede başlattığı geniş çaplı araştırma sürüyor.

Bu arada, operasyonun, Beykoz'da evini satan bir kadının, 20 gün sonra ölü bulunmasının ardından, üvey oğlunun emniyete başvurusu üzerine başlatıldığı öğrenildi.