BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bunlardan biri UÇMUŞ!

Doğan grubu 2 türban anketi yayınladı. Aradaki fark inanılmaz. Biri fena halde uçmuş, hangisi?

Abone ol Doğan grubunun Milliyet gazetesinde yayınlanan son Türban anketine tepki geldi. Bunun nedeni de yine aynı grubun 3 ay önce Radikal gazetesinde yayınladığı bir diğer türban anketi.

Her iki anket taban tabana zıt sonuçlar ortaya koydu. Oysa Milliyet'te anketi yayımlanan Konda şirketiyle 32. Gün anketini yapan A&G firmasının 'kardeş' sayılabilecek iki kuruluş... Buna rağmen sonuçlar nasıl bu kadar farklı oldu?

Milliyet'in anketi daha eski

Dahası da var. Radikal'de 28 Eylül 2007 tarihinde yayımlanan 32. Gün anketi 21-23 Eylül 2007 tarihlerinde yapılmış.
Milliyet'in dün piyasaya sürdüğü anket ise daha eski tarihli. Anket, 7-8 Eylül 2007 tarihlerinde gerçekleştirilmiş. Yani Radikal'in anketi daha yeni.

HANGİ ANKET DOĞRU!

Asıl çarpıcı olan nokta ise bu iki anket arasındaki fark. Radikal'in anketi, "Türbanlı sayısı azaldı" derken, üç ay sonra piyasaya sürülen Milliyet'in anketi türbanlı sayısının 4 kat arttığı iddiasında. Buyrun o iki anket;

Radikal'de 28 Eylül Tarihi'nde yayınlanan anketin başlığı bu... Veriler ise şöyle;

Araştırmaya göre, Türkiye'de başı kapalı kadın sayısında son üç buçuk yılda yüzde 2.9'luk azalma var, namaz kılanların oranı da düştü.

  • Türkiye'de her 100 kadından 61'i başını kapatıyor.

    Ancak araştırmaya göre 2003'ten bugüne kadar başını kapatanların oranı yüzde 2.9 azaldı.
    • Türkiye'deki hanelerin yüzde 74.3'ünde başını kapatan biri var. Başı kapalı olan hane sayısı 3.5 yılda yüzde 2.9 azaldı.

      MİLLİYET'İN ANKETİ!

      Milliyet gazetesinde yayınlanmaya başlayan Tarhan Erdem imzalı anket ise çok farklı bir tablo ortaya koyuyor. Radikal'deki anket, türbanlı sayısı azaldı derken, Milliyet'in anketi türbanlıların 4 kat arttığı iddiasında.

      Milliyet'teki araştırma şöyle;

      "" başlığını atan Milliyet, anketi şöyle vermişti;
      41 ilde 5 bin 289 denekle yapılan araştırmaya göre, AKP yönetiminde geçen son dört yılda başını örtenlerin oranı yüzde 64.2'den 69.4'e, bunun içinde başını türbanla örtenler yüzde 3.5'ten 16.3'e çıktı.


      AKP yönetiminde geçen son dört yılda başını örtenlerin oranında 4.7 katlık artışla bir patlama yaşanmış durumda. Türbanla örtünenlerdeki artışın eğitimli gençler arasında çok daha yüksek olması da dikkat çeken bir başka ayrıntı.