BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  GÜNCEL

Sınıra Balyoz Harekatı

TSK'nın sınıra yönelik asker sevkiyatı sürüyor. Özkök, sınırdaki hazırlıkları yerinde denetledi.

Abone ol

TSK'nın sınıra yönelik asker sevkiyatı sürüyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Van ve Hakkari'de sınır birliklerini denetledi. Orgeneral Hilmi Özkök, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’la birlikte dün geldiği Van'da 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu tarafından karşılandı. Buradaki bazı iç güvenlik ve sınır birliklerini denetleyen Orgeneral Özkök, bugün helikopterle Hakkari’ye geçti.

Orgeneral Özkök ile beraberindeki komutanlar, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nı ziyaret etti. Komutanlar, daha sonra Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’daki sınır birliklerinde denetlemelerde bulundu. Genel Kurmay Başkanı ve beraberindeki komutanlar Hakkari’deki denetlemelerin ardından Şırnak’a geçti.

Sevkiyat sürüyor
Sınıra bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan getirilerek yerleştirilen askeri birliklerinden sonra, dün de çok sayıda zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Yüksekova çarşı merkezinden geçen çok sayıda tank, top ve zırhlı araç, Şemdinli İlçesi istikametine konvoy halinde götürüldü.





Konvoyun Kuzey Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi bölgesine gideceği iddia edildi. Yetkililer, kış şartları nedeniyle sınır bölgesinden çekilen askeri kuvvetlerin, eğitim şartlarının düzelmesiyle yeniden bölgeye kaydırıldığını belirtti.

Ancak yerel kaynaklar, gerek yurt içindeki kırsal bölgeler gerekse büyük kentlerdeki terörist faliyetlerine hız veren PKK'ya yönelik kapsamlı bir operasyonun yakında başlayabileceğini dile getirdi. Aynı kaynaklar, özellikle İran'da PKK unsurlarına yönelik operasyonlar neticesinde yasadışı örgüt üyelerinin gruplar halinde İran sınırından Türkiye'ye geçiş yapmasını önlemek amacıyla İran ve Irak sınırına kuvvet kaydırıldığını belirtti.