BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Telekom grevi başladı

Telekom'da anlaşma yok, grev bu sabah başladı. Grev, internetten cep telefonuna her alanı vuracak.

Abone ol Telekom ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Telekom'da büyük grev bu sabah saat 08:00 itibariyle başladı. Grev iletişimi kilitleyecek.

Sendika üyeleri, sabah saatlerinde iş yerlerine giderek binaların girişlerine ''Bu işyerinde grev var'' yazılı pankartları astılar. Üzerlerinde ''Grev Gözcüsü'' yazılı önlükleri giyen bazı sendika üyeleri de grev nöbetine başladı.

Gece geç saatlere kadar süren pazarlıklarda anlaşma sağlanamaması üzerine Türkiye Haber-İş Sendikasına üye 25 bin 680 işçi greve çıktı.

SENDİKA NE İSTEDİ?:
Çalışanlar görüşme masasında 2007 yılı için yüzde 10, 2008 yılı için ise 1. ve 2. 6 aylık dönemlerde yüzde 4+4 ücret zammı istiyorlardı. Anlaşma 21 asıl, 5 geçici madde olmak üzere toplam 26 maddede sağlanamadı.

TELEKOM NE ÖNERDİ? : 2007 için yüzde 10, ikinci yıl için de 4+4 önerdi. Sayıları 5-6 bini bulan tekniker, teknisyen ve teknisyen yardımcılarının ücretlerinde de iyileştirme teklif edildi.

GREV NELERİ ETKİLEYECEK? : Telekom'da bugüne kadar hiç grev yapılmadı. Bu nedenle nelerin, ne oranda etkileneceği tam olarak hesap edilemiyor. Tahminler şöyle;

-1 hafta içinde arıza nedeniyle telefonların yarısı kullanılamaz hale gelecek. 

-1 santral sahasında günde 20 ADSL arızası çıktığı düşünelecek olursa, internet felç olacak...

-Medya ve bankacılık işlemleri duracak...

-ATM'ler çalışmayacak, GSM operatörleri işlemez hale gelecek.