BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Ne yaptın be Cem Deda!

'Talan' operasyonu kapsamında telefon dinlemesine Cem Deda da takıldı. İşte o diyalog...

Abone ol Süper Lig'in en genç hakemi Cem Deda (24), Antalya'da geçen ay yapılan ve 3 milyon YTL'lik ilaç vurgununun ortaya çıkarıldığı, doktor-eczacı-ilaç mümessillerden oluşan 7 kişinin tutuklandığı "Talan" operasyonunda, telefon dinlemesine takıldı.

Tutuklanan ilaç mümessili Taner Öksüz'ün telefonunun dinlendiğinden habersiz olan Deda, maça çıkmamak için bir doktordan para karşılığı rapor alınması talebinde bulundu. Deda ile Öksüz arasında geçen 28 Mart'taki telefonla görüşmesi soruşturma dosyasına delil olarak konuldu.

Öksüz görüşmede, Deda'ya istediği raporu Elmalı ilçesindeki doktor İ.E.'den alabileceğini söylüyor. Raporun en fazla 9 günlük olmasını isteyen Deda, 10 günlük olursa Burdur'daki resmi maça çıkamayacağını ifade ediyor. Öksüz'ün "Para vereceğiz ha" demesi üzerine Deda da onay veriyor. Bir süre sonra Öksüz, rapor işini hallettiğini söylüyor.

Babası için de istiyor

Yine Öksüz ile yapılan bir başka görüşmede de Deda, eski hakem olan babası Sadık Deda için de bir rapor almak istiyor. 60 yaşını dolduran babasının maçlarda gözlemcilik görevi üstlenebilmesi için TFF'nin "Seyahat engeli yoktur" raporu istediğini belirten Deda'ya bu raporu nereden alabileceğini soruyor.

Doktora gerek olmadığını belirten Öksüz, Deda'dan raporda nelerin yazılı olması gerektiğini öğrenmesini istiyor. Deda, babasına ait kimlik bilgilerini veriyor. Bunun üzerine Öksüz, "Gerek yok doktora, kaşesi olacak değil mi? Ben yazıveririm o zaman" diyor. Bunun üzerine Deda da "Ooooo mis tamam" yanıtını veriyor. Dedalar hakkında dava açılabileceği belirtildi.

İşte o konuşmalardan

Ürolojiden aldım raporu

Deda: Abi, izne çıkmadan benim rapor işini halletsek ya...
Öksüz: Ne raporu lan?
C.D.: Demiştim ya gitmeden önce kamp. Kamptayken rapor lazım diye.
T.Ö.: İyi de şimdi mi aranır Cem, Allah aşkına.
C.D.: Ama sen dedin ya 27'sinde ara diye.
T.Ö.: Bugün ayın kaçı?
C.D.: 27'si.
T.Ö.: Adamı sinir ediyosun. Bu saatte arıyorsun olacak şey mi?
C.D.: Ya tamam boş ver ya. Tamam tamam kusura bakma, başkasından hallederim.
T.Ö.: Arama kimseyi, hallettim.
C.D.: Nereyi hallettin?
T.Ö.: Aldım raporunu. Sana kalırsa ooooooo...
C.D.: Anasını satayım. Alacağımıza, arayacağımıza pişman ettin beni zaten.
T.Ö.: Tamam ben senin raporunu ürolojiden aldım. Tamam.
C.D.: Tamam hı, sağ ol abi. İyi bakalım, valla yusuf yusuf attırdın.

(Milliyet)