BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın EXPO atağı

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin EXPO'ya ev sahipliği yapmayı hak ettiğini söyledi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgesel ve küresel güç olan Türkiye'nin sadece ülkemizde değil Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya'da ilk defa gerçekleştirilecek böyle bir evrensel EXPO'ya ev sahipliği yapmayı hak ettiğine inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, İzmir'in EXPO 2015 adaylığı kapsamında yarın başlayacak "EXPO 2015 İzmir 1. Uluslararası Herkes İçin Sağlık Sempozyumu" öncesi sempozyumun yapılacağı Çeşme Sheraton Oteli'nde akşam yemeği verdi.

82 delege ve ülke temsilcisi ile bazı ülkelerin Ankara büyükelçilerinin bulunduğu yemekte konuşan Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti ve ikinci büyük limanı İzmir'in, dış ticaretin yüzde 20'sini gerçekleştirdiğini, geniş turizm olanaklarına sahip olduğunu, sağlam bir sanayi altyapısının bulunduğunu ve tekstil sanayinin kalbinin burada attığını söyledi.

Erdoğan, "Doğu batı ekseninde, stratejik bir kavşak noktasında yer alan 4 saatlik uçuş mesafesiyle Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkaslar'daki 1 milyar nüfusun kolayca ulaşabileceği İzmir, Türkiye'nin dünyaya açılan çok önemli bir kapısıdır. EXPO 2015 ile birlikte İzmir, bir sağlık ve turizm kenti kimliğine kavuşarak bunu daha da güçlendirmenin adımlarını atmaktadır. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Paris'te yapılacak finale de İnşallah bizzat iştirak edeceklerdir" dedi.