BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt çok etkilendi

Orgeneral Büyükanıt, yardım kampanyası için konuştu. Verdiği mesajlar her kesime yönelikti.

Abone ol Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Türkiye çok büyük bir ülkedir. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Ülkemizi bölmek isteyenler olabilir ama o istekte kalır sadece. Hiçbir güç ülkemizi bölemez'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Habertürk televizyonu ile Türk Milli Futbol takımının işbirliğinde düzenlenen, ''Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası'' ile ilgili canlı yayına katılarak, değerlendirmelerde bulundu.

Orgeneral Büyükanıt, kampanya sonuçlarını çok yakından takip ettiğini belirterek, ''Türk halkının kampanyaya gösterdiği ilgi olağanüstü. Ancak bu benim için sürpriz olmadı'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

''Milletimizin gösterdiği duyarlılık, bunun bir göstergesidir. Bu duyarlılık, içtenlik ve vatan sevgisinin her türlü değerin üzerinde olduğunu da bir kez daha vurgulamak isterim. Bu Ordu, milletinin ordusudur. Bu asker, milletinin Mehmetçiğidir. Terör uğruna dökülen kan, milletimizin kanıdır. Dökülen her damla kan, bu kutsal vatan içindir. Zaten bu nedenledir ki, Ulu Önder Atatürk, 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' demiştir. Vatandaşlarımızın bu kampanyaya gösterdiği içten ilgi, bize bir şeyi daha hatırlatmıştır.'' 

Özgüven

Milletin ve devletin, şehitler ve gaziler için elinden geleni yaptığını belirten Orgeneral Büyükanıt, kampanyanın, Türk halkının şehit ve gazileri için çok daha fazla şey yapmak istediğini gösterdiğini söyledi.

Kampanyanın hedefine ulaşacağından hiç şüphesi olmadığını kaydeden Orgeneral Büyükanıt, ''Zaman zaman kendimizi güçsüz görme gibi bir hastalığımız var. Türkiye çok büyük bir ülkedir. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Ülkemizi bölmek isteyenler olabilir ama o istekte kalır sadece. Hiçbir güç ülkemizi bölemez. O özgüvenimizi herkese, hem ülke içinde, hem ülke dışında göstermemiz gerekir. Gücümüzün farkında olalım. Büyük bir millet, büyük bir ülke olduğumuzun farkında olalım. Ona göre de davranalım'' diye konuştu.