BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

İSKİden sel savunması

İSKİ, bazı bölgelerde dere yataklarının işgalinin, sele neden olduğunu açıkladı

Abone ol

İstanbul'un bazı bölgelerinde dere yataklarının işgalinin, ne tedbir alınırsa alınsın taşkınların yaşanmasını kaçınılmaz kıldığı bildirildi.

İSKİ Basın Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, 13-14 Ekim tarihleri arasında meydana gelen yağışlar nedeniyle Alibeyköy-Eyüp bölgesinde bazı yapıların bodrum katlarında yaşanan su baskınlarıyla ilgili açıklama gereği duyulduğu kaydedildi.

Yıllarca her yağan yağmur sonrasında yaşanan su taşkınlarını sona erdirmek için Küçükköy Deresi'nde ıslah çalışması yapıldığı, bu çalışma sonucunda 2005 yılından bu yana herhangi bir sel baskını meydana gelmediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kamuoyunun bildiği gibi, daha önceki yağışlarda Alibeyköy Deresi taşarak meskun bölgeleri su basmaktaydı. Halbuki bu yağmurda Alibeyköy Deresi taşmamış ve dolayısıyla Alibeyköy Deresi'ne bağlı olarak herhangi bir su baskını meydana gelmemiştir.

Ancak dereden bağımsız düşük kotlu bölgelerde su birikintileri yaşanmış, yol kotunun altında kalan lokal bir bölgedeki yapıların bodrumlarını su basmıştır. İlgili yerel yönetim tarafından olası bir yağışta bu bölgede yaşanabilecek su basmaları için bölge sakinleri bodrum katların doldurulması yönünde uyarılmasına rağmen, gerekli tedbir alınmaması su baskınlarının yaşanmasına sebebiyet vermiştir.

Yaşanan olay göstermektedir ki, dere yataklarının işgali, her ne tedbir alınırsa alınsın sonuçta taşkınların yaşanmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Yerel yönetimin talebi doğrultusunda su baskını riski taşıyan yapıların doldurulması yahut tahliyesi gerekmektedir."