BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  MEDYA

Nagehan Alçı 'kolye' haberine Twitter'dan cevap

Nagehan Alçı, Oda TV'nin, seçim sonrası HDP sonuçları hakkında olumlu değerlendirmeler yaptığı bir programda taktığı 'kırmızı-yeşil-sarı' kolyesi hakkındaki habere Twitter'dan ateş püskürdü.

Abone ol

Nagehan Alçı, sonuçlarını değerlendirmek üzere 8 Haziran akşamı katıldığı, Kanal 24'te yayınlanan "Esas Mesele" programında taktığı 'kırmızı-sarı-yeşil' kolyenin 'HDP'ye göz kırpıyor' şeklinde yorumlanarak haberleştirilmesine, kişisel Twitter hesabından tepki gösterdi. Alçı, haberlere tepki gösterdiği tweetidne bir de kritik bir mesaj vererek 'nerede durduğu'nu açıkladı.

ALÇI: TAVRIM NETTİR

Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı’nın programda taktığı Kürt folklorik renkleri olan kırmızı, sarı ve yeşil renkteki kolyenin 'bir mesaj içerdiğine' atıfta bulunan Oda TV'ye, Alçı isim vermeden 'Taktığım kolyeden yüzlerce haber çıkaranlara:Şu zor dönemeçte daha da kararlı biçimde Erdoğan ve Davutoğlu'nun yanındayım.Tavrım nettir..' diye cevap verdi.

İşte Alçı'nın o tweeti:

ekran-resmi-2015-06-10-12.31.33.png

Oda Tv, sözkonusu haberde, Alçı'nın seçim değerlendirmesinde ise AK Parti’yi eleştirdiği ve HDP’nin sonuçlarını olumlu yorumladığını da hatırlatarak 'HDP'ye göz kırptığı'nı yazmıştı.

nagehan-alci-kolye.jpg

ODA TV ALÇI İÇİN NE YAZMIŞTI?

Alçı'nın, Kanal 24’te katıldığı programda taktığı yeşil, sarı ve kırmızı renklerdeki kolye, ODa TV tarafından 'Daha kırkı çıkmadan hangi ara aldı o kolyeyi' başlığıyla haberleştirilmişti. 

İşte o haber:

 ekran-resmi-2015-06-10-12.56.24.png

İŞTE O HABERİN TAM METNİ:

"Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı’nın Kanal 24’te katıldığı programda taktığı yeşil, sarı ve kırmızı renklerdeki kolye dikkat çekti.

8 Haziran akşamı AKP’nin yayın organı Kanal 24’teki “Esas Mesele” programına Nagehan Alçı konuk oldu. Programda seçimleri değerlendiren Nagehan Alçı’nın taktığı kolye ise dikkat çekti. AKP iktidarının en önde gelen savunucularından Nagehan Alçı’nın taktığı kırmızı, sarı ve yeşil renkteki kolye, “Nagehan Alçı HDP’ye göz mü kırpıyor” sorularına neden oldu. Kürt folklorik renkleri olan kırmızı, sarı ve yeşil renkteki kolye takan Alçı, seçim değerlendirmesinde ise AKP’yi eleştirdi, HDP’yi övdü."