BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Erdoğan-Baykal görüşmesine ilk yorum!

Güne damgasını Erdoğan- Baykal görüşmesi vurdu. Erdoğan-Baykal görüşmesi 2 saatten fazla sürdü.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ankara bugün seçim sonrasının en hareketli günlerinden birini yaşadı. Seçim sonrası sadece bir yazılı açıklama yapan Erdoğan bugün Baykal'la Dışişleri konutunda görüştü.

Görüşmenin içeriğine ilişkin ilk bilgiler Deniz Baykal'dan geldi. Baykal, Erdoğan'la görüşmesinin nedenini "Yeni TBMM’nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir" diye açıkladı.

Baykal-Erdoğan görüşmesine HDP'den ilk yorum HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü'den geldi, Kürkçü internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BU GÖRÜŞME TEAMÜLE DAYANDIRILAMAZ

Her şeyden önce usulen ve esas itibariyle toplanacak olan Meclis'in en yaşlı üyesi olarak Deniz Baykal'ın ilk oturumda Meclis Başkanlığı yapacağını hepimiz biliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanıyla Meclis'in olacak Başkanı arasında herhangi bir ilişki olması şart değil. Yani Cumhurbaşkanı teamülen gelecek Meclis Başkanını çağırıp konuşmaz, böyle bir teamül yok, bence bu görüşme bu teamüle dayandırılamaz.

CUMHURBAŞKANLARI HEP BAYKAL'LA GÖRÜŞÜR

Esasen bu görüşme bir fotoğraf çektirmektir. Deniz Baykal, ben bu söze her ne kadar anlam vermesem de, CHP'de yaygın olarak devlet sorumluluğuna sahip bir milletvekili, bir devlet adamı olarak bilinir, dolayısıyla Cumhurbaşkanları hep Deniz Baykal'la görüşürler.

MESAJI BAYKAL'IN TOPLUMA TAŞIMASINI İSTEMİŞTİR 

Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Deniz Baykal gidip onunla görüştüyse bunun anlamı şudur; AKP'nin devletin en tepesindeki yetkilisiyle CHP'nin devlet sorumlusu olan, Meclis Başkanı olacak üyesi bir araya gelmiş ve fotoğraf çektirmişlerdir. Tayyip Erdoğan topluma bir algı yönetimi içerisinden kendisinin CHP-AKP koalisyonuna sıcak baktığının işaretini vermiştir, Deniz Baykal'dan da bu mesajı taşımasını istemiştir. Baykal da bu mesajı şu an topluma taşımıştır, karşımızdaki tablo budur, bu bir imaj yönetimi sürecidir.