BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN

Müslüm Baba'ya eşi böyle veda etti

Dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey’de tören düzenlendi.

Abone ol

Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde dün sabah hayatını kaybeden büyük usta Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey’de tören düzenlendi.

Müslüm Baba'nın naaşı, Cemal Reşit Bey sahnesine getirildi. Büyük ustanın sanatçı dostları ve sevenleri salonu doldurdu.

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakkı Bulut, "Hayatı boyunca hiç mutlu olmadı, Türk Sanat camiasının başı sağ olsun" dedi.

MUHTEREM NUR'U DOSTLARI TESELLİ EDİYOR

Gürses’în tabutuna sarılan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur da törende gözyaşlarını tutamadı. Eşi Muhterem Nur, ayağa kalkamadığı için oturduğu yerden sadece birkaç cümle söyleyebildi. Nur'u, yakınları ve sanatçı dostları teselli etmeye çalıştı.

müslümm.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçılar Orhan Gencebay, Nuri Sesigüzel, İzzet Yıldızhan, Selami Şahin ve çok sayıda kişinin katıldığı tören devam ediyor. Törenin ardından Gürses’in cenazesi Teşvikiye Camii’ne götürülecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından ünlü sanatçının cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

KENARA İTİLMİŞLERİM GÖNLÜNE TAHT KURDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Başımız sağ olsun Allah gani gani rahmet eylesin. O bize demişti ki ya gittiğin yerde mutlu ol ya da kalbimde tahta sahip ol. Biz inanıyoruz ki o gittiği yerde mutlu olacak. Biz onu ne kadar seversek sevelim onu yaratan kadar sevemeyiz. O onu daha çok sevenin yanına gitti.

Biz şunu gördük, her şarkısı onda her sözünde Anadolu insanının dile getiremediği isyanını büyük bir tevazu ile dile getirdi. Sadece bir hayata sahip olmak, ama güçlü bir sese sahip olmak her kula nasip olamaz. Dün acı haber geldiğinden beri Adana'nın Urfa'nın İstanbul'un İzmir’in sokaklarında 7’den 70’e herkes büyük bir ustayı son yolculuğuna uğurlanmanın hazırlığını yaptı.

Biz bugünden itibaren Anadolu’nun sesinin biraz daha eksik olduğunu biliyoruz. Ama nihayetinde onun da anlattığı gibi bu hayat gelip geçici bir hayat. Netice itibarıyla dışlanmışların, bir kenara itilmişlerin gönlünde taht kurmak çok önemli… O bunu başardı.

109 GÜN BOYUNCU MÜCADELE VERDİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Gürses’in 109 gün boyunca bir mücadele verdiğini belirterek, “Eşleri hanımefendiye ne kadar teşekkür etsek azdır. Müslüm Baba’ya karşı hanımefendi 109 gün ve öncesinde bir eş olarak ne kadar fedakar olduğunu gördüm. Ahdi vefa kadar önemli bir şey yok. Tencere kaynarken herkes var. Ama tencerenin kaynamadığı dönemde işte sizler varsınız, dostlar var. Dün biz Müslüm Baba’yı hastaneden alıp Zincirlikuyu’ya getireceğimiz zaman sevenlerinin sevgi gösterisini hayatım boyunca unutamayacağım” dedi.