BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.442,97
HABER /  DÜNYA

Mülteci ve Müslüman karşıtı başbakana ilahi tokat!

SLOVAKYA bu olayla çalkalanıyor. Slovakya'nın mülteci ve Müslüman karşıtı başbakanını mülteci üstelik de Müslüman bir doktor iyileştirdi. Olay bugün gazetelere yansıdı.

Abone ol

SLOVAKYA Başbakanı Robert Fico bir hafta önce kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Çek gazetesi Novinky'nin verdiği habere göre, sıkı bir mülteci ve müslüman karşıtı olan Slovakya başbakanını Bratislava'da kaldırıldığı hastanede tedavi eden doktor bir mülteci, üstelik de Müslüman...

Eğitimini 1980'de mülteci olarak geldiği Çekoslovakya'da tamamlayan Tunuslu Mongi Msolly, Çekoslovakya'nın bölünmesinin ardından şimdi artık Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yaşıyor.

MÜSLÜMAN TUNUSLU DOKTOR

Tunus asıllı kardiyolog aynı zamanda başbakanın tedavi gördüğü Kalp ve Damar Hastalıkları Ulusal Enstitüsünün genel müdürü.

Arapça, İngilizce, Fransızca ve Slovakça konuşan Mongi Msolly, Slovakya'da aynı zamanda çok iyi bir işadamı olarak biliniyor.

MÜSLÜMAN VE MÜLTECİ KARŞITI BAŞBAKAN

Katı mülteci karşıtlığıyla tanınan Slovakya başbakanı geçmişte "Farklı gelenek ve kültürlere sahip insanları entegre etmek zordur. Biz Slovakya'da yaşayan Romanlarla ilgili olarak olumsuz deneyim sahibi olduk. O insanlar gönüllü olarak bize entegre olmazlar" açıklamaları yapmıştı.

Fico katı bir Müslüman karşıtı olarak da tanınıyor. Geçen yıl mülteci akınının en yoğun olduğu dönemde Robert Fico "Slovakya topraklarında Müslümanların izler bırakmasını istemiyoruz. Onlarla ilgili olarak büyük bir güvenlik riski var. Biz Slovak Cumhuriyetinde entegre Müslüman toplumunun oluşmasına izin vermeyeceğiz" demişti.

İLAHİ TOKAT

Hem müslüman hem de mülteci karşıtı olan Slovak Başbakanın kalp krizinin ardından yaşadığı bu ironik durum 'ilahi' tokat olarak yorumlandı.

Slovakya hükümet sözcüsü başbakanın yaklaşık bir hafta kadar daha hastanede gözlem altında tutulacağını açıkladılar. Slovakya b