BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Microsoft'un yeni tableti hafif ve hızlı

Microsoft’un yeni tablet bilgisayarı Surface 3 resmi olarak tanıtıldı. Intel Atom işlemci kullanan yeni tablet, hafifliği ve performansı ile dikkat çekiyor.

Abone ol

Kendi markası ile tablet bilgisayar üretimi de yapan Microsoft, daha önce tanıttığı Pro modelinin kardeşi sayılabilecek Surface 3 tabletini tanıttı.

10.8 inç büyüklüğünde Full HD bir ekranı bulunan Surface 3’te 1.6 GHZ hızında çalışan Intel Atom Z8700 işlemci kullanılıyor.

8 Megapiksel ana kamera, microSD bellek yuvası, USB 3.0 girişi, Wi-Fi ac desteği, 2 GB RAM ve 64 GB dahili depolama kapasitesi ise ürünün diğer özellikleri arasında yer alıyor. Gövdesine entegre edilen bütünleşik bir parça yardımı ile ayakta durabilen tablet, 622 gram ağırlığa sahip. Surface 3 sonradan satın alınan Stylus Pen ve harici klavye gibi aksesuarlarla birlikte kullanılabilecek.

5 Mayıs tarihinden itibaren satışa sunulacak olan tablet Windows 8.1 işletim sistemini kullanıyor. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre tablet ücretsiz olarak Windows 10 güncellemesi de alacak. Tabletin yurtdışı fiyatı ise 499 dolar olarak açıklandı.

Kaynak: Microsoft ve Al Jazeera