BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla kimdir?

Çağlayan'da öldürülen teröristlerin Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla olduğu açıklandı.

Abone ol

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerin kimlikleri belli oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da açıkladığı isimler twitter'da saatler önce bazı örgüte yakın hesaplar tarafından paylaşılmaya başlandı. 

Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerin kimlikleri belli oldu. Operasyonda öldürülen iki teröristin Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla olduğu açıklandı.

YOLLARI İLK TEKİRDAĞ’DA KESİŞTİ

Savcıyı öldüren teröristler Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol, Tekirdağ F. Tipi Cezaevi'nden arkadaş çıktı. Yayla iki yıl öncecanlı bomba olduğu iddiasıyla tutuklandı, 3 ay önce çıktı. Bahtiyar Doğruyol ise bir yıl önce cezaevinden tahliye oldu.

BANA ‘BERKİN’ DEYİN!

İddialara göre, eylemcilerden biri polisle konuşurken, kendisine 'Berkin' denilmesini istedi. Polis de 'Tamam Berkin' diye hitap etti...



ŞAFAK YAYLA

safak-yayla.jpg

Teröristlerden 1991 Zonguldak doğumlu Şafak Yayla'nın İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu iddia edildi. Yine aynı iddialara göre müzakereler sürecinde polis ve avukatlarla sürekli Yayla'nın iletişim kurduğu, operasyon düzenlenmeden önce telefonda açıklama yapan teröristin de aynı kişi olduğu kaydedildi.

Savcıyı rehin alanlardan Şafak Yayla 2013’de 18 Ocak’ta yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Canlı bombalı eylem hazırlığı iddiasıyla tutuklanan Yayla cezaevinden geçen aralıkta tahliye oldu.

İKİ AĞABEYİ DE DHKP-C'Lİ

Bu arada Şafak Yayla'nın ailenin en küçüğü oldu, iki ağabeyinin de aynı terör örgütüne üye oldukları kaydedildi. Buna göre Şafak Yayla'nın iki ağabeyi bulunuyor. Bunlardan ilki Mehmet Yayla ikincisi ise ABD'nin terör listesinde bulunan Bulut yayla. Her ikisi de eylem yapmak üzereyken polis tarafından yakalandığı belirtildi.

BAHTİYAR DOĞRUYOL

Savcı Kiraz'ı şehit eden ikinci teröristin ise 1987 Ardahan doğumlu Bahtiyar Doğruyol olduğu açıklandı. Doğruyol'un da üniversite öğrencisi olduğu kaydedildi. 

Bahtiyar Doğruyol 1987 doğumlu. 2012 yılında illegal yollardan yurtdışına çıkmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. Yunanistan’daki Lavrion Kampı’na gitmeye çalışan Doğruyol tutuklanarak cezaevine konuldu, bir yıl önce cezaevinden tahliye edildi.

dogruyol.jpg