BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  POLİTİKA

MHP'den 4 isim ihraç edildi işte o isimler...

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.

Abone ol

MHP'den oy birliğiyle alınan karara göre, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail OK'un partisiyle ilişkisi kesildi. 

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 11, 79 ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Ok, Halaçoğlu, Okutan ile Oğan hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasının müzakere edildiğini bildirdi.

Öztürk, müzakereler sonucunda bugün yapılan gizli oylamayla Ok, Halaçoğlu, Okutan ve Oğan'ın tüzüğün 78/4-(e) ve (h) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden "kesin çıkarma" cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı.

MHP'nin parti tüzüğünün 78. maddesi "Disiplin Cezalarını Gerektiren Haller"i kapsıyor. Tüzüğün 78. maddesinin 4. fıkrası ise "Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller"i sıralıyor. Buna göre 4-e ve 4-h bentleri şöyle:

"4-e. Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin gelişmesine mani olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek.

4-h. Üyelik ve delege olmaktan kaynaklanan haklarını kötüye kullanmak suretiyle kasten Partiye zarar vermek."

    

YUSUF HALAÇOĞLU KİMDİR?

Yusuf Halaçoğlu MHP’den ihraç edildi. Yusuf Halaçoğlu 10 Mayıs 1949 Adana doğumludur. Yusuf Halaçoğlu 28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katıldı ve 2011 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Kayseri 1. sıra milletvekili olarak meclise girdi. Milletvekilliği döneminde Türkiye–Kırgızistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu saymanı ve Türkiye–İran parlamentolar arası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar MHP Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. 12 Temmuz 2015 tarihinde MHP Grup Başkan Vekilliği görevinden alındı. Yusuf Halaçoğlu, Kasım 2015 TBMM Başkanlığı seçimi'nde MHP tarafından Meclis Başkan Adayı gösterildi. Oylamanın 2. turunda aldığı 39 oy ile elenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevine seçilemedi.

        

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan MHP’den ihraç edildi. Sinan Oğan 1 Eylül 1967 Iğdır doğumludur. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır milletvekili olarak meclise giren Oğan, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde partisinden aday gösterilmedi. Ağustos 2015'te partisinden ihraç edildi fakat açtığı davayı kazanarak MHP'ye geri döndü.

        

İSMAİL OK KİMDİR?

İsmail Ok MHP’den ihraç edildi. İsmail Ok Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya-Fizik Bölümü mezunudur. Yenişehir'de Sivil Savunma Memurluğu, Beyoğlu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Kimya öğretmenliği, Balıkesir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İngilizce-Kimya öğretmenliği, Balıkesir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği, Balıkesir Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı yapmıştır. TBMM 25. ve 26. Dönem MHP Balıkesir milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

      

NURİ OKUTAN KİMDİR?

Nuri Okutan 6 Aralık 1962, Eğirdir, Isparta doğumlu Türk bürokrat.

Eski adı Gönen Köy Enstitüsü olan şimdiki adıyla Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bitirdi. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1986'da mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde, Yönetim-Organizasyon alanında Yüksek Lisans yaptı. Taşova Kaymakam Vekilliği, Harmancık, Bahçesaray, Narman, Kelkit Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Siirt, Sakarya Valilikleri yaptı. 7 Mart 2007 tarihinde Trabzon Valiliğine atanmıştır. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Şanlıurfa Valiliği görevine atanmıştır.

1989-1990 yıllarında bir yıl süre ile İngiltere`de Canterbury ve Margate kentlerinde mesleki konularda bilgi, görgü ve dil eğitimi aldı. 1986 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan bir ay süreli planlama yönetimi kursuna katıldı. Yine 1986 yılında 6 ay süre ile planlama uzmanlığı yaptıktan sonra Bitlis Kaymakam adaylığı, Amasya-Taşova Kaymakam vekilliği, Bursa-Harmancık, Van-Bahçesaray, Erzurum-Narman, Gümüşhane-Kelkit ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde 1996 yılında Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. 1997 tarihinden 17.08.1999 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğü Daire başkanı olarak görev yaptı. 1999 tarihinden 11.08.2000 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevini yaptı.

Son olarak Şanlıurfa'da vallilik görevinde bulunan Okutan 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla merkez valiliğine atandı.

Sakarya ilinde eğitime yaptığı katkılar nedeniyle 2006 yılında Vehbi Koç Ödülü'ne layık görülmüştür. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde MHP Isparta milletvekili seçilmiştir.Evli ve 3 çocuk babasıdır.