BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da son dakika helikopter düştü

BÜYÜKÇEKMECE'deki helikopter kazasından son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Ezcacıbaşının helikopteri düştü. 5 kişinin öldüğü helikopter kazasının görüntüleri çok kötüydü.

Abone ol

İSTANBUL Büyükçekmece'de gelen son dakika haberine göre Sikorsky S-76 tipi helikopter düştü. Helikopterin Eczacıbaşı Grubu'na ait olduğu belirlendi. Helikopterde ikisi pilot 7 kişi olduğu ve helikopterde üst düzey yetkililer ve yabancı konuklar olduğu bildirildi.

Eczacıbaşı Grubu’na ait Sikorsky S-76 tipi helikopter, Bilecik’in Bozüyük İlçesi’ne gidiyordu. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle kapanan yolun tekrar açıldığı bildirildi.

Helikopterin yoğun sis nedeniyle televizyon kulesine çarptığı öne sürülüyor ve ardından beş parçaya bölünen helikopterin mezarlığın olduğu bölgfeye E-5 kenarına savrulduğu belirtiliyor.

KUĞU HAVACILIK'TAN AÇIKLAMA

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, İstanbul Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan." ifadelerini kullandı.  

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Vali Şahin, yaptığı açıklamada, saat 11.16'da Atatürk Havalimanından kalkan özel bir şirkete ait helikopterin, 11.21'de Büyükçekmece sınırları içinde E-5 karayolu üzerine henüz sebebi netleşmemiş bir nedenle düştüğünü belirtti.

Burada ilk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Şahin, "Hem enkaz kaldırma çalışmaları hem de yolun trafiğe açılma çalışmaları hızla sürdürülüyor. Detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

KAZANIN NEDENİ NE?

Vali Şahin, kazanın nedenine ilişkin ellerinde bir veri bulunmadığını da söyledi.

ECZACIBAŞI'IN İLK AÇIKLAMA

Bülent Eczacıbaşı kazaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Bir yöneticimiz ve 4 Rus konuğumuz vardı. Helikopter Bozüyük'e gidiyordu" dedi.

PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopter pilotlarının Alaaddin Nacar ve Ahmet Bulut olduğu öğrenildi.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI HASAN AKGÜN'DEN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün olay yerinde cesetler olduğunu söyledi. İşte Akgün'ün açıklamaları:

Yoldan geçen biri çekti helikopterin ilk görüntüleri dehşet

Burada beş kişinin cesedi var. Cesetler moton ön tarafında. Tamamı 70 metre alanda. Henüz karayolunun üzerinde yolun sağ şeridinde. İstanbul tarafından geldiği ve Edirne istikametine gittiği tahmin ediliyor. 

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi helikopterin belediyeye ait olmadığını açıkladı.

Helikopter Eczacıbaşı'nın çıktı ölen üst düzey isimler kimler?

İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü ilk görüntüler