BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP önünde şüpheli siyah araç iddiası

Kaset skandalları ile sarsılan MHP lideri Bahçeli partisinin nasıl izlendiğiyle ilgili çok tartışılacak yeni bir iddia ortaya attı

Abone ol

Arka arkaya yayınlanan kaset skandalları ile sarsılan MHP'nin nasıl izlendiği ve dinlendiğiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

İddiayı ortaya atan isim MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Siyah bir arabanın fotoğrafını gösteren Bahçeli, 13 Mayıs'ta genel merkez önünde tespit ettikleri bu aracın fark edilmesi üzerine kayıplara karıştığını, yaptıkları incelemede aracın plakasının da başka bir arabaya ait olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Show TV'de yayınlanan Siyaset Meydanı programına katılan Bahçeli, istifalara neden olan kasetlerin özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini, devletin ise yeterli ciddiyeti göstermediğini savundu.

ARACIN PLAKASI İSTANBUL'DA ÇIKTI

Partisinin izlediğini iddia eden Bahçeli siyah aracın fotoğrafını gösterdi. Devlet Bahçeli, 13 Mayıs'ta aracın partinin karşısındaki otoparkta güvenlik kameralarının göremediği kör noktaya yerleşerek izleme yaptığını savundu.

Parti görevlilerinin müdahalesinin ardından aracın kayıplara karıştığını sözlerine ekleyen MHP lideri, aracın plakasının İstanbul'da beyaz şahin marka bir otomobile ait olduğunu belirlediklerini söyledi. Bahçeli araçla ve gizli kamera çekimleriyle ilgili bilgileri savcılığa ileteceklerini ifade etti.

Bahçeli'nin değerlendirmelerinden diğer başlıklar şöyle:

AÇIK İMZA KULLANSINLAR: Son günlerde MHP üzerinde yoğun bir faaliyet yürütülmektedir. 18 Mayıs saat 10.00’a kadar MHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmem istenmektedir. Böyle bir istifayı ciddiye almamız, internet arkasındaki kişileri dikkate almamız mümkün değildir. Ne kadar ülkücü oldukları veya ne zamana kadar ülkücülüklerini devam ettirdikleri kuşkuludur. Başbuğun ülkücüleri ifadesini kullanacaklarına, açık imzalarını koyarlar ve MHP’ye gelip düşüncelerini paylaşıp yapıcı davranmaya dikkat ederler. Onlar kimse isimlerini açıklasın.

AKP’NİN KORKUSU MHP: Türkiye’nin geldiği noktayı iyi analiz etmek, 9 yılda AKP’nin ülkeyi nereye sürüklediğini iyi görmek lazım. Biz olayları yakından takip ediyoruz. Bugünkü iktidar, Türkiye’de bazı konuların halk tarafından anlaşılmasını engellemeye, gündemin üzerini örtmeye çalışıyor. Bunu fark eden MHP var. Bunların hedeflerine ulaşmak istiyorlarsa yapacakları tek şey MHP’yi devre dışı bırakmaları. Bunun için iki yol var. Biri parlamento dışında, barajın altında bırakıp, TBMM’de temsil edilmesini engellemek. İkincisi bu kararlılıktaki MHP’yi karalamak. AKP bugün bunu yapıyor. PKK’nın siyasallaşma süreci, MHP’nin kararlı duruşu nedeniyle mümkün gözükmüyor. Başbakan yeni bir Anayasa’dan bahsediyor. Bunu da seçimlerden sonra Türkiye’nin gündemine getireceğini ifade ediyor. Bunda başarılı olmak için böyle bir gizli gündemli Anayasa değişikliğinde aynı tavrı koyacağı endişesiyle TBMM’de bu sıkıntıyı yaşamak istemiyor. Bütün niyetler buraya dayanıyor.

EŞKENAR ÜÇGEN: Okyanus ötesi sözünü 9 yıldan bu yana Başbakan Erdoğan’ın anlayamadığı anlaşılıyor. Bilmesine rağmen bilmemezlikten geliyor. Şu an ABD’de bulunan ama Türkiye’deki olaylarla yakından ilgili olduğu görülen Sayın Fetullah Gülen’dir. Erdoğan-Gülen ve Öcalan’ı eşkenar üçgeni olarak görüyorum. Türkiye üzerinde bu üç noktanın bir eşkenar üçgen oluşturarak hedefe ulaşmak isteyenlere zemin aldığını belirtiyoruz. Türkiye’nin rahatsızlıklarının kaynağında böyle bir eşkenar üçgenle karşı karşıyayız.

BARAJ SORUNU YOK: MHP’nin baraj sorunu yok. Bir sessiz çoğunluğun MHP’ye kayacağı inancındayız. Bizim temel ilkelerimizden bir tanesi önce ülkem ve milletim sonra partimdir. 

TERÖR ŞEHİRE İNİYOR:
Polise saldırıların bir anlamı olması gerek. ‘Biz terörü dağdan şehirlere yaymaya başlıyoruz. Şehirde kamu düzenini sağlayacak polis gücüdür öyleyse polislere gözdağı veriyoruz’ diyor. Mesajı iyi okumak lazım.

YUMURTA ATILSA:
Bana yumurta atılsa ben normal karşılarım. Ama şimdiye kadar hiç atılmadı. Gençlerin daha orijinal şeyler yapmalarında fayda var. Benim bateri çalarken görüntülerim de çok güzel. Bunlar bir zeka işi. Hoş karşılamak lazım...