BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli canlı yayında 'püskevit' yaptı

Bahçeli, en çok merak edilen o 'püskevit'i canlı yayında yaparak ne demek istediğini anlattı

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ali Kırca'nın hazırlayıp sunduğu Siyaset Meydanı Seçim Özel programına katıldı.

Bahçeli'nin 2009 yılında MHP'nin 40. yılını hesaplaması ile de uzun süre sosyal medyada konuşulmuştu. Kırca da o görüntülerin remiks halini Bahçeli'ye izletti. Bahçeli ise bu görüntüleri izlediğini ve hatta beğendiğini dile getirdi.

CANLI YAYINDA PÜSKEVİT YAPTI

Canlı yayında soruları yanıtlayan Bahçeli, en çok merak edilen o 'püskevit'i canlı yayında yaparak ne demek istediğini anlattı. Bahçeli önünde duran püskevit ile lokumlardan alarak canlı yayında 'püskevit'i tarif etti.

MHP Genel Merkezi'nde soruları yanıtlayan Bahçeli'ye TV ekibi bir sürpriz yaparak, masaya Adana usulü bisküvi ve lokum (püskevit) koyması dikkat çekti.

'İSTİFAM MÜMKÜN DEĞİL'

MHP lideri Bahçeli, 'Siyaset Meydanı Seçim Özel'de soruları yanıtladı ve, "Türkiye'nin rahatsızlıklarının kaynağı, Erdoğan-Gülen-Öcalan eşkenar üçgenidir. Polise saldılar, 'terör şehre iniyor' mesajı" dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisine şantaj yapıldığı iddialarına yönelik "İstifam istenmektedir. Böyle bir istifayı bizim ciddiye almamız internet arkasındaki kişileri dikkate almamız mümkün değildir. MHP'nin duruşundan takip ettiği politikalardan rahatsızlık duyanlar MHP'yi siyasi hayattan silmeye gayret ediyor. Biz mücadele adamıyız. Böyle ufak tefek karanlıktan gelen seslere hiç kulak asmayız" dedi. Türkiye'nin rahatsızlıklarının kaynağında "Erdoğan-Gülen ve Öcalan" eşkenar üçgeni olduğunu iddia eden Bahçeli, dün akşam Show TV'deki, "Siyaset Meydanı Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları özetle şöyle yanıtladı:

AÇIK İMZA KULLANSINLAR

"Son günlerde MHP üzerinde yoğun bir faaliyet yürütülmektedir. 18 Mayıs saat 10.00'a kadar MHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmem istenmektedir. Böyle bir istifayı ciddiye almamız, internet arkasındaki kişileri dikkate almamız mümkün değildir. Ne kadar ülkücü oldukları veya ne zamana kadar ülkücülüklerini devam ettirdikleri kuşkuludur. Başbuğun ülkücüleri ifadesini kullanacaklarına, açık imzalarını koyarlar ve MHP'ye gelip düşüncelerini paylaşıp yapıcı davranmaya dikkat ederler. Onlar kimse isimlerini açıklasın."

AKP'NİN KORKUSU MHP

Bahçeli, "Türkiye'nin geldiği noktayı iyi analiz etmek, 9 yılda AKP'nin ülkeyi nereye sürüklediğini iyi görmek lazım. Biz olayları yakından takip ediyoruz. Bugünkü iktidar, Türkiye'de bazı konuların halk tarafından anlaşılmasını engellemeye, gündemin üzerini örtmeye çalışıyor. Bunu fark eden MHP var. Bunların hedeflerine ulaşmak istiyorlarsa yapacakları tek şey MHP'yi devre dışı bırakmaları. Bunun için iki yol var. Biri parlamento dışında, barajın altında bırakıp, TBMM'de temsil edilmesini engellemek. İkincisi bu kararlılıktaki MHP'yi karalamak. AKP bugün bunu yapıyor. PKK'nın siyasallaşma süreci, MHP'nin kararlı duruşu nedeniyle mümkün gözükmüyor. Başbakan yeni bir Anayasa'dan bahsediyor. Bunu da seçimlerden sonra Türkiye'nin gündemine getireceğini ifade ediyor. Bunda başarılı olmak için böyle bir gizli gündemli Anayasa değişikliğinde aynı tavrı koyacağı endişesiyle TBMM'de bu sıkıntıyı yaşamak istemiyor. Bütün niyetler buraya dayanıyor." ifadelerini kullandı.

EŞKENAR ÜÇGEN

Okyanus ötesi sözünü 9 yıldan bu yana Başbakan Erdoğan'ın anlayamadığının anlaşıldığı söyleyen Bahçeli, "Bilmesine rağmen bilmemezlikten geliyor. Şu an ABD'de bulunan ama Türkiye'deki olaylarla yakından ilgili olduğu görülen Sayın Fetullah Gülen'dir. Erdoğan-Gülen ve Öcalan'ı eşkenar üçgeni olarak görüyorum. Türkiye üzerinde bu üç noktanın bir eşkenar üçgen oluşturarak hedefe ulaşmak isteyenlere zemin aldığını belirtiyoruz. Türkiye'nin rahatsızlıklarının kaynağında böyle bir eşkenar üçgenle karşı karşıyayız."dedi.

BARAJ SORUNU YOK"

MHP'nin baraj sorunu yok. Bir sessiz çoğunluğun MHP'ye kayacağı inancındayız.

TERÖR ŞEHİRE İNİYOR

Bahçeli, "Polise saldırıların bir anlamı olması gerek. 'Biz terörü dağdan şehirlere yaymaya başlıyoruz. Şehirde kamu düzenini sağlayacak polis gücüdür öyleyse polislere gözdağı veriyoruz' diyor. Mesajı iyi okumak lazım." dedi.

YUMURTA ATILSA

Ayrıca Bahçeli, "Bana yumurta atılsa ben normal karşılarım. Ama şimdiye kadar hiç atılmadı. Gençlerin daha orijinal şeyler yapmalarında fayda var. Benim bateri çalarken görüntülerim de çok güzel. Bunlar bir zeka işi. Hoş karşılamak lazım..." şeklinde de konuştu.