BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69
HABER /  GÜNCEL

Metris'ten çıktı soluğu kebapçıda aldı

Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut, en çok kebabı özlediğini ifade ederek yakın dostları ise kebapçıya gitti.

Abone ol

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike soruşturması iddianamesinin kabulüyle tahliyelerine karar verdiği 8 kişi Metris'ten ayrıldı. Metris Cezaevi'nde çıkan isimlerden ilki olan Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut, en çok kebabı özlediğini ifade ederek yakın dostları ile restauranta giderek özlem giderdi.

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması sonrasında bir çok isim tutuklandı. Bu isimlerden 8 tanesi bugün tahliye oldu. Bu isimler; Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ve Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut.

ÇIKIŞLARI UZUN SÜRDÜ

8 kişinin eşyaları kısa sürede arabalarına taşındı ancak cezaevinden ayrılmaları uzun zaman aldı. Tahliye olan isimler, içerde kalanlara veda etmek için onları ziyaret etti.

ÖNCE YAKUT ÇIKTI

Cezaevinden ilk çıkan isim, Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Abdurrahman Yakut oldu. Yakut, kapıdan oğluna sarılarak çıktı. Ayrıca Abdurrahman Yakut, arabası ile kapıdan çıkarken kameralara 'Teşekkür ederim, çok sağolun' diyerek el salladı. Abdurrahman Yakut'u hukukçu oğlu Kerem Yakut, kızı ve Abdullah Bingingüllüoğlu ile yeğeni Muhammed Yakut karşıladı. Yakut en çok kebabı özlediğini ifade ederek yakın dostları ile restauranta giderek özlem giderdi. Ayrıca Yakut, Diyarbakır'da bulunan ailesi ile telefonla konuştu.

'3 FİDAN'

Abdurrahman Yakut'un ardından kapıda 3 Beşiktaşlı, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş göründü. Bu isimler çıkarken siyah-beyazlı taraftarlar 'Beşiktaş'ın 3 fidanı' diye tempo tuttu. Ayrıca Beşiktaş taraftarları 3 Beşiktaşlı'ya 3'lü çektirmeyi de ihmal etmedi..

ADALI KİMSEYİ İSTEMEDİ

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı 'Beni bu halde görmelerini istemiyorum' diyerek eşi ve çocuklarının çıkaşa gelme isteklerini kabul etmedi. Adalı'yı karşılaşmak için sadece dayısı geldi.

NESLİHAN HAVUTÇU MOTİVE ETTİ

Tayfur Havutçu'nun eşi Neslihan Havutçu, dışardaki gergin bekleyiş sırasında herkesi motive eden isim oldu. Bayan Havutçu, eşini kapıda gördüğü anda gözyaşlarını tutamadı. Hemen birbirine sarılan Havutçu çifti, uzun süre hasret giderdi.

JANDARMALAR ÜZÜLDÜ

Serdal Adalı'nın cezaevinden ayrılacak olmasına sevinen isimlerden biri de orada görev yapan jandarmalar oldu. Adalı kapıdan çıkarken yanına gelen jandarmalar 'geçmiş olsun' dileğinde bulundular.