BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe'ye iki iyi iki kötü haber!

Spor sahalarına giriş yasağı bulunan Hasan Çetinkaya, Samet Güzel ve Murat Öztürk'ün Bursaspor maçında görev alıp almayacakları az önce belli oldu

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tedbiri kaldırmasının ardından mahkeme de şüphelilerin bazılarının yasaklarını kaldırdı. Bu isimler arasında yer alan kaleci antrenörü Murat Öztürk, Bursaspor maçında görev alabilecek.

İdari Menajer Hasan Çetinkaya ve tercüman Samet Güzel ise yasakları kalkmadığı için sahada olamayacaklar. Sakatlığı bulunan Sezer Öztürk'ün de yasağı kalktı.

EMENIKE KARARI

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin davada önemli kararlar aldı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin davada, aralarında İbrahim Akın, Tayfur Havutçu, Emmanuel Chinenye Emenike, Ümit Karan'nın da bulunduğu 28 kişi hakkındaki seyirden yasaklanma cezasının kaldırılmasına hükmetti.

EMENİKE YURTDIŞINDA İFADE VERECEK

Sanık Emnanuel Chinenye Emenike'nin yurtdışına transfer olduğunu hatırlatan Mahkeme İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak en son görev yaptığı kulübünden sanığın yurtdışı tebligat adresinin ayrıntılı şekilde istenilmesine karar verdi. Mahkeme Emenike'nin adres bilgileri geldiğinde, bulunduğu ülkede ifadesinin alınmasına karar verdi.

İddianamenin duruşmada okunması için TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden 2 spiker talep eden Mahkeme, 6222 Sayılı Yasanın 18. maddesinde yer alan "Seyirden yasaklanma" koruma tedbirine yönelik de karar verdi.

33 ŞÜPHELİ YAŞADIĞI BÖLGEDE İFADE VERECEK

Mahkeme, yasadaki değişiklikle birlikte sanıkların savunmalarının kendi bölgelerinde mahkemelerde alınabileceğini ifade ederek aralarında Nevzat Şakar, Gökçek Vederson, Mehmet yıldız, Serdar Kulbilge'nin de olduğu 33 kişinin yaşadıkları bölgedeki ifade vermesine karar verdi. Bu nedenle 33 sanığın yaşadıkları bölgedeki mahkemelere talimat yazıldı.

DURUŞMA SİLİVRİ'DE GÖRÜLECEK

Mahkeme, sanık ve avukatlarının sayısı, duruşmaya katılması muhtemel dinleyici ve benzeri kişilerin fazla olması, Çağlayan Adliyesi'ndeki mevcut duruşma salonunun kapasitesi itibariyle yeterli olmayacağını belirtti. Bu haliyle duruşmadaki güvenlik ve nizamın sağlanmasında güçlük çekileceğini ifade eden mahkeme, duruşmaların Silivri Cezaevi yanında bulunan duruşma salonunda 14 Şubat 09.30'da yapılmasına hükmetti.