BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji şok etti 19 Mayıs'taki hava durumu fena

19 Mayıs'ı fırsat bilip 3 günlük tatile gideceklere meteorojiden kötü haberler var. Son hava durumu raporuna göre yağmur ve fırtına geliyor. İşte 19 Mayıs 2017 Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Konya, Kayseri, Muğla, Antalya ve İzmir hava durumu

Abone ol

Meteoroloji 19 Mayıs 2017 bayram tatili boyuncu hava durumunun kötü olacağını haber verdi. Resmi sitesinden yayınladığı son hava durumu raporunda sıcaklıkların 8 derece birden düşeceği de bildirildi. İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Konya, Diyarbakır, Van, Kayseri, Konya, Sivas başta olmak üzere 3 günlük bayram tatilinin hava durumu. 

Türkiye dünden itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin içine girdi. Bugün yani18 Mayıs 2017 Perşembe günü Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında gök gürültülü sağanak yağışlar görülüyor. Yağışların; Ege bölgesinde yerel olarak kuvvetli olacağı uyarısı bulunuyor.

19 Mayıs'ta bayramda hava durumu nasıl : Yağışlı sistemin 19 Mayıs 2017 Cuma Gençlik ve Spor bayramı günü yurdumuzun büyük bir bölümünde etkili olacağı bildirildi. Meteorolojinin 19 mayıs tahminine göre Marmara'nın güneydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış etkili olacak. Yağışların; Doğu Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı 8 derece düşüyor : Hava sıcaklıkları yağışlı sistem ile birlikte  bugün batı, Cuma (19 Mayıs 2017 Cuma) günü iç, Cumartesi günü doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak. Cumartesi günü batı, Pazar günü yurt genelinde hava sıcaklıklarından yeniden artış olacak. Ancak pazar günü beklenen yeni yağışlı sistem ile birlikte hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ilk yarısı yurt genelinde tekrar azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek.

19 Mayıs 2017 cuma günü haritalı hava durumu :


20 Mayıs 2017 Cumartesi günü hava durumu yağmur olan iller; Meteorolojinin hava raporuna göre yağışlı sistemin hafta sonu yurdumuzun doğu bölgelerinde etkili olması bekleniyor.


21 Mayıs 2017 pazar günü yağmur beklenen iller haritalı hava durumu : Pazar (21 Mayıs 2017) günü kuzeybatı kesimlerden itibaren yeni bir yağışlı sistem Türkiye genelini etkileyecek.