BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti kongresine çağrılmayan tek parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan olacağı AK Parti'nin 3'üncü olağanüstü kongresinin detayları netleşmeye başladı.

Abone ol

AK Parti’nin 3’üncü olağanüstü kongresinin detayları netleşiyor. HDP hariç siyasi partilere davetiye gönderildi. Yaklaşık 100 bin kişinin katılacağı kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım salonu birlikte selamlayacak

Sabah gazetesi hafta sonu yapılacak AK Parti kongresiyle ilgili ayrıntıları aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın birlikte partilileri selamlaması için platform kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım eşleriyle birlikte bu platform üzerinden salonu birlikte selamlayacak.

SİNEVİZYON GÖSTERİLERİ
3'üncü olağanüstü kongrenin yapılacağı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu, yeni atılım dönemine ilişkin mesajların yer aldığı pankartlarla süslenecek. Kongre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sinevizyon, AK Parti'nin siyasi serüveni ve Erdoğan ile Yıldırım'ın yol arkadaşlığını anlatan sinevizyon gösterileri yer alacak.

100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR
Kongrey, 500'ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu takip edecek. Kongre salonuna giremeyenler için dışarıda dev ekranlar kurulacak. Türkiye genelinde bin 500 otobüs kaldırılırken yaklaşık 100 bin kişinin kongreye gelmesi bekleniyor. Konuklara yiyecek, içecek ikramları yapılacak.

HDP'YE DAVET YOK
Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen Dombra şarkısıyla girmesi bekleniyor. Kongreye parti kurucuları, eski ve yeni milletvekilleri, bakanlar ve çok sayıda kişi davet edildi. HDP hariç siyasi partilere davetiye gönderildi. Kongrede, partinin karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliklerine de seçim yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında yeni döneme ilişkin kucaklayıcı, toplumun her kesimini ilgilendiren siyasi ve ekonomik mesajlar vereceği ifade ediliyor. AK Parti'nin yeni sistemin uygulanacağı 2019 yılına kadarki iki yıllık geçiş döneminde ise özellikle ekonomi alanında, toplumun her kesiminin refahını artıracak adımlar atılmasına ilişkin bir eylem planını hayata geçirmesi bekleniyor.

GÜL’E DAVETİYE GÖNDERİLDİ
Öte yandan Yeni Şafak'ta kongreye ilişkin haberde Abdullah Gül detayı vardı. Kongreye katılması için davetiye gönderilen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelmezse birlik selamını Erdoğan, Yıldırım ve Davutoğlu üçlüsü verecek. Eski ve yeni genel başkanlar bu selamla, hem parti içine hem de parti dışına AK Parti’nin ‘tek vücut’ olduğu mesajını verecek. Erdoğan hem partiye bakış açısını hem de dünyaya bakışını ortaya koyacak.