BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memurun ek göstergesi 3600 mu oluyor?

Sağlık Bakanlığı'na yapmış olduğu resmi başvuru ile sağlıkçıların ek göstergesinin 3600 olmasını isteyen Sağlık Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı İsmet Datlı, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığına yapmış olduğumuz resmi başvurumuzda Sayılı Devlet ı Kanunun Ek-1 Sayılı cetveline göre mesleği ile ilgili lisans mezunu (Mühendis, mimar, şehir plancısı ve bölge plancısı, biyolog vb.) meslek grupları 1.derecede 3600 ek gösterge aldığını, Lisans/yüksek lisans mezunu Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan meslektaşlarımızın 1.derecede 3000 ek gösterge almasının adilane olmadığını, ek göstergelerinin lisans mezunu hatta yüksek lisans mezunu sağlık çalışanlarının 1.derecede 3600’a yükseltilmesi için resmi başvuruda bulunduk.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü vermiş olduğu cevabi yazısında; Konunun tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeli ilgilendirdiğini, ek gösterge ile ilgili çalışmanın Kanunen düzenlenmesi gerektiğini, özel hizmet tazminatlarına ilişkin düzenleme de Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşlerine istinaden Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunun yetkisinde olduğu belirtilmektedir.

Sağlık Eğitimcileri Derneği olarak konuyu yakınen takip etmekteyiz. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığına resmi başvuru yaptık. Tıbbi Teknolog ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersi Öğretmenlerinin 1.Derecede 3600 ek gösterge alması için Devlet Personel başkanlığınada gerekli başvuru yapılacaktır.

İsmet DATLI
Sağlık Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı