BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Fenerbahçe derbisi canlı yayın/ izle

Galatasaray Fenerbahçe derbi canlı yayını internetspor.com'da olacak. Galatasaray derbisini LİG TV yayınlayacak, Galatasaray Fenerbahçe canlı maç izle;

Abone ol

Tüm Türkiye dev derbiye kilitlendi. Fenerbahçe, TT Arena'ya geliyor. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta oynanıyor? Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda? Galatasaray Fenerbahçe maçını hangi hakem yönetecek? Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde Galatasaray Fenerbahçe'yi alkışlayacak mı? Galatasaray Fenerbahçe derbisiyle ilgili tüm detaylar İNTERNETSPOR.COM'da olacak

Süper lig'in 28. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe 6 Nisan Pazar günü Türk Telekom Arena Stadı'nda saat:19.00'da karşılaşacak. Galatasaray Fenerbahçe maçı LİG TV'den canlı olarak izlenebilecek..

DERBİ GÜNÜ : 20 NİSAN 2014 PAZAR
MAÇ SAATİ : 19.00
STAT : TÜRK TELEKOM ARENA
MAÇ YAYINI : DIGITÜRK

İşte takımların muhtemel 11′leri

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Meireles, M. Topal, Sow, Emre, Kuyt, Webo GALATASARAY: Eray, Eboue, Chedjou, Semih, Dany, Bruma, Selçuk, Melo, Ceyhun, Burak, Drogba

Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi belli oldu. Zorlu 90 dakikada Bülent Yıldırım düdük çalacak

Galatasaray 6 Nisan 2014 Pazar günü Spor Toto Süper Ligin ikinci devresinde Türk Telekom Arena Stadında Fenerbahçe’yi konuk edecek. 2013 2014 Spor Toto Süper Lig Fikstürüne göre Fenerbahçe ile Galatasaray ligin ilk yarısında dev derbide karşı karşıya gelecek. Stent operasyonu geçiren Ersun Yanal şoku atlatıldı, hoca bugün takımının başında. 50 bin taraftarının desteğiyle oynayacak Sarı-Lacivertliler kazanmak istiyor. Galatasaray cephesinde de kimse puan kaybını aklına bile getirmiyor, Aslanlar, TT Arena’da tarih yazmak istiyor. Aksi halde fark açılacak, yarış kopacak. Yönetim hoca ve takımla bir araya geldi, derbi morali verdi. Sneijder ve Muslera’sız Mancini imha timini belirledi, zafer emri verdi.

GALATASARAY ONLARA GÜVENİYOR

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi ağırlayacak Galatasaray, Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder gol bulmaya çalışacak.

Galatasaraylı futbolcular Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder, Spor Toto Süper Lig'de 6 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde taraftarın gol beklediği isimler olacak.Son iki sezonun şampiyonu olarak başlanan Süper Lig'de bir maçı eksik lider Fenerbahçe'nin 10 puan gerisine düşen Galatasaray'da tüm hesaplar sarı-lacivertli ekibi yenmek üzerine yapılıyor. Sarı-kırmızılılar futbolcular, alacağı derbi galibiyetiyle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye elenmenin ardından ligde kaybedilen Kayserispor maçıyla arasının bozulduğu taraftarıyla barışmak istiyor.

Türk Telekom Arena'da 6 Nisan Pazar günü oynanacak derbi maçtan galibiyetle ayrılmak isteyen "Cim Bom"da üç futbolcuya gol umudu olarak bakılıyor. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon attığı 47 golün 38'ine imza atan Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder, takımın gol yükünü çekiyor.

Bu sezon atılan gollerin yüzde 80'ine imza atan bu üç futbolcu, Fenerbahçe karşısında teknik heyetin ve taraftarın gol beklediği isimlerin başında geliyor.

- 10 farklı futbolcu gol attı

Galatasaray'da bu sezon ligde atılan gollerde 10 farklı futbolcunun imzası var.

En golcü oyuncular Burak Yılmaz, Drogba ve Sneijder'in yanı sıra Selçuk İnan 4, Aurelien Chedjou 3, Umut Bulut 2, Emmanuel Eboue, Felipe Melo ve Alex Telles ise birer gol attı.

Sarı-kırmızılılarda devre arasında Çaykur Rizespor'a kiralanan Engin Baytar da bir gole adını yazdırdı.

- Chedjou, en golcü 5. oyuncu

Galatasaray'ın sezon başında Fransa'nın Lille takımında transfer ettiği savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, takımın en golcü 5. oyuncusu durumunda.

Bu sezon ligde sarı-kırmızılı forma ile çıktığı 17 maçta 3 kez fileleri havalandıran Chedjou, takımda Burak, Drogba, Sneijder ve Selçuk'tan sonra en fazla gol atan oyuncu olarak dikkati çekiyor.

Kamerunlu futbolcuyu, 2 gollü Umut Bulut ile birer gollü Eboue, Telles ve Melo takip ediyor.

- Bir gol rakip futbolcudan

Sarı-kırmızılı futbolcular, bu sezon ligde rakip filelere atılan 47 golün 45'ine ismini yazdırırken, bir gol rakip futbolcudan geldi.

Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında oynadığı ve 6-1 kazandığı Akhisar Belediyespor maçında Ege temsilcisinde Bruno, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi.

Ayrıca, 3-0 hükmen kazanılan Beşiktaş derbisindeki 3 golün 2'si Drogba'ya yazılırken, bir golde ise herhangi bir futbolcunun ismi bulunmuyor.

Galatasaray Fenerbahçe derbi.png

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Alkış Yanıtı - Galatasaray Fenerbahçe'yi Alkışlayacak mı?

Galatasaray Fenerbahçe derbisi bu hafta nefesleri kesecek. Galatasaray Fenerbahçe arasında oynanacak bu dev derbide en çok merak edilen ise Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi alkışlayıp alkışlamayacağı. Galatasaray cephesinden konuyla ilgili açıklama geldi.

Spor Toto Süper Lig'in bu hafta oynanacak maçlarında heyecan dorukta. Galatasaray Fenerbahçe derbisi bu hafta futbol şöleni yaşatacak. Galatasaray Fenerbahçe maçında en çok merak edilen ise Galatasaray'ın alkışlayıp alkışlamayacağı. Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, alkış beklentisi için yaptığı açıklamada, "G.Saray'ın takdirine mazhar olmayı istemelerini anlayışla karşılıyorum" dedi. Ünal Aysal'ın ve futbolcuların gündeminde alkış ise yok.

Galatasaray Fenerbahçe Maçında Hagi sürprizi

TT Arena’daki derbide bulunacağını belirten Galatasaray'ın efsane oyuncusu Hagi, "Derbinin başlangıç vuruşunu yapmak benim için büyük şereftir" dedi.

GS fenerbahçe derbi.png

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi mücadelesinin başlama vuruşunu Gheorghe Hagi’nin yapacağı bildirildi. Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupa’yı kazandığı dönemde takımın başarısındaki en önemli isimlerden olan deneyimli futbolcuya, cumartesi gecesi TT Arena’daki karşılaşmada ayrıca kulüp tarafından bir ödül de verileceği belirtildi.

Galatasaray taraftarının sevgilisi efsane futbolcu facebook sayfasından yaptığı duyuruda gelişmeleri takipçilerine duyurdu. Hagi, “Ailem ile birlikte yeni bir muhteşem günü geçirmek için 6 Nisan’da İstanbul’a geliyorum.Galatasaray Kulübünün “Efsaneleri” arasına girmek ve derbi maçının başlangıç vuruşunu yapmak benim için büyük şereftir. Fenerbahçe’ye karşı oynanacak maçta Galatasaray’ın yanındayım” ifadelerini kullandı
Galatasaray Fenerbahçe derbi TT Arena.png
1996-2001 yılları arasında Galatasaray forması giyen Hagi Avrupa başarısının yanında lig ve kupa şampiyonluklarıyla da unutulmaz bir döneme imzasını atmıştı.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ ORTAM GERİLDİ

Şükrü Ergün: "Alper saçını-sakalını evde kestirsin"

Galatasaray Kulüp Sözcüsü Şükrü Ergün, Fenerbahçeli Alper Potuk'a derbi öncesi sözlerinden dolayı tepki gösterirken Mancini'nin dediği gibi 4 gol atabileceklerini söyledi.

Galatasaray Kulüp Sözcüsü Şükrü Ergün, Fenerbahçe derbisi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Ergün, Fenerbahçeli Alper Potuk'a derbi öncesi sözlerinden dolayı tepki gösterirken Mancini'nin dediği gibi 4 gol atabileceklerini söyledi.

TÜM UNSURLARIMIZLA DERBİYE KANALİZE OLDUK

Galatasaray’ın bütün unsurlarıyla derbiye kanalize olduğunu belirten Ergün, “Galatasaray tamamen kafayı derbiye takmış durumda. Oyuncularımızın motivasyonu çok iyi. Kazanma hırsımız çok yüksek. Tamamen derbiyi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MANCINI’NIN SÖYLEDİĞİ OLABİLİR; NEDEN OLMASIN, 4 ATABİLİRİZ

Kulüp sözcüsü Ergün, “Mancini’nin belki gol patlamasını derbide yaparız, Fenerbahçe’ye 4 gol atarız açıklamasıyla ilgili olarak ise “Neden olmasın, gayet tabii olabilir” dedi.

Fenerbahçe, TT Arena'ya bayrak dikecek!

Fenerbahçeli oyuncular, Galatasaray'ı devirirse saha ortasında kutlama yaparak Arena'ya bayrak dikme planları kuruyor.

Türkiye'yi şimdiden Galatasaray- Fenerbahçe maçının heyecanı sardı. Süper Lig'de en yakın rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a 13 puan fark atan Sarı-Lacivertli takım her geçen hafta şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken şimdiye kadar görülmemiş bir başarıya imza atmak üzere. Fenerbahçe bu hafta G.Saray'ı Arena'da yendiği takdirde ezeli rakibiyle olan puan farkını 16'ya çıkaracak. Bu farktan sonra kalan 6 haftada Galatasaray ve Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi yakalaması artık mucizelere kalacak. Bunu çok iyi bilen Fenerbahçeli oyuncuların kendi aralarında yaptıkları özel toplantıda çok önemli kararlar aldıkları gelen bilgiler arasında.

ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ

F.Bahçeli futbolcuların, "G.Saray bizim en büyük rakiplerimizden biri. Onlara şampiyonluğu hak ettiğimizi göstermeliyiz. Artık ipi göğüslemeye yakınız. Ancak başarılı geçen bu sezonu taçlandırmak için Galatasaray'a bir yenilgi daha tattıralım. Böylece resmi olarak olmasa da mantık olarak şampiyonluğun kapısını tamamen aralamış oluruz" diye birbirlerine söz verdiği ortaya çıktı.

ZAFER KUTLANACAK VE BAYRAK DİKİLECEK

F.Bahçeli futbolcular ayrıca Arena'da çok önemli bir planı devreye sokmak için birbirleriyle anlaştı. Sarı-Lacivertli oyuncular ezeli rakiplerini yendiği takdirde zaferi saha ortasında kutlayacak ve ardından Arena'ya Fenerbahçe bayrağı dikecek. Galatasaraylı taraftarın büyük tepkisini alacaklarını bilmelerine rağmen Sarı- Lacivertli oyuncuların aldıkları bu kararı uygulayacağı gelen bilgiler arasında.

Derbi kaybedilirse Aysal ve Mancini gider!

Muhalefetin baskısını çok yakından hisseden Başkan Ünal Aysal'ın Arena'da olumsuz bir sonuç yaşanması halinde seçim kararı alması bekleniyor... Böyle bir durumda Mancini de büyük ihtimalle istifasını sunacak.
Galatasaray fenerbahçe derbi maçı TT.png
Galatasaray'da yangın büyüyor!.. Üst üste alınan kötü sonuçlar sonrasında kendisini büyük bir kriz içinde bulan Sarı- Kırmızılılar'da Konyaspor beraberliği bardağı taşıran son damla oldu. Galatasaray camiasında artık tüm gözler Fenerbahçe derbisine çevrilmiş durumda. Kulislerde konuşularlara göre, Arena'dan çıkacak sonuç Başkan Ünal Aysal ve teknik direktör Roberto Mancini'nin kaderini direkt olarak etkileyecek. Eğer Galatasaray kötü gidişini sürdürür ve Fenerbahçe'ye de seyircisi önünde yenilirse, muhalefetin baskısını fazlasıyla hisseden Başkan Aysal'ın çok radikal kararlar almasına kesin gözüyle bakılıyor.

DERBİ KAYBEDİLİRSE, MANCINI YOLCU

Alınan bilgilere göre, böyle bir yenilgi halinde hem tribünlerin hem de muhalefetin isyanı büyüyecek. Aysal da çağrılara kulak asmak zorunda kalacak ve "Erken seçime gidiyoruz" diyecek. Aynı durum teknik direktör Mancini için de geçerli. İtalyan hocanın, derbi yenilgisi halinde istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

3 PUANDAN DA ÖTE ANLAMLARI VAR!

Bu nedenle şampiyonluk iddiası çok büyük oranda kaybedilmiş olmasına rağmen Galatasaray için Fenerbahçe derbisini 3 puandan öte anlamlar içeriyor... İşi sıkı tutmak isteyen Başkan Ünal Aysal ve yönetimin hafta boyunca Florya'ya ziyaretlerde bulunacağı öğrenildi. Aysal hem Mancini hem de futbolcularla görüşerek, "Mutlaka 3 puan istiyorum" diyecek.

FENERBAHÇE REKOR KIRDI

Fenerbahçe, lig tarihinde 27. haftalar itibariyle ikinci sıradaki takipçisine en çok fark atan takım oldu.

Süper Lig'de Bursaspor'u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, derbi öncesinde moral kazandı, şampiyonluk yolunda da dev bir adım attı. Puanını 60'a yükselten sarı-lacivertliler, ikinci sıradaki Galatasaray'a 10 puanlık bir fark yarattı.

İptal edilen Trabzonspor maçı da düşünüldüğünde, puanını 63 yapan Fenerbahçe'nin ikinci sıradaki rakibine aslında 13 puanlık fark yaptığı ortaya çıkıyor. Süper Lig tarihinde 27. haftalar itibariyle bu denli bir fark geçmişte bulunmuyor.

27. haftalar itibariyle ikinci sıradaki takıma en çok fark atan takım olmayı başaran sarı-lacivertliler bu alanda yeni bir rekor kırmış oldu. Fenerbahçe'nin matematiksel olarak 29. haftadaki Antalyaspor maçında ise şampiyonluk turu atma ihtimali doğdu.

Daha önce 1991-92 sezonunda lider Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 7, 2004-05'te lider Fenerbahçe, Galatasaray'a 7 puanlık fark atmıştı. Bunlar 27. haftalar itibariyle en açık ara farklardı.

"Fenerbahçe'nin aklı varsa Galatasaray'a yenilir"

Usta kalem Hıncal Uluç, derbi öncesinde Galatasaray'ı değerlendirdi.

Sivri dilli ve koyu Galatasaray taraftarı olan Hıncal Uluç derbi öncesinde Galatasaray'ı değerlendirdi.

Galatasaray Fenerbahçe Maçı Tarihi

Fenerbahçe-Galatasaray maçı derbisi veya Kıtalararası Derbi, Süper Lig'in büyük derbilerinden biridir. İki İstanbul takımının yaptığı 375 maçta en çok kazanan taraf 142 galibiyetle Fenerbahçe'dir. İki takım arasındaki en farklı maç 12 Şubat 1911 tarihinde oynanan ve Galatasaray'ın 0-7 kazandığı maçtır. 6 Kasım 2002 tarihindeki Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığı maç ise hem Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı aldığı en farklı galibiyet hem de iki takımın Süper Lig tarihindeki en farklı maçıdır.

İki takım futbolun yanı sıra, basketbol, voleybol, atletizm, kürek, yelken ve yüzmede de kıyasıya rekabetlerini sürdürmektedirler. Ayrıca, geçmişte de bisiklet, boks, çim hokeyi, hentbol, masa tenisi, ragbi, sutopu ve tenis branşlarında da karşı karşıya geldiler.

İki takım arasında oynanan ilk maç bir dostluk maçıydı. 17 Ocak 1909 Pazar günü maç Papazın Çayırı'nda başladı. 2-0 biten maçta Galatasaray, Fenerbahçe' ye karşı ilk galibiyetini elde etti.

İlk 7 maçta Galatasaray tüm maçları kazanırken, Fenerbahçe rakibine gol atma becerisini gösteremedi.

Fenerbahçe 17 Aralık 1920 tarihinde oynanan karşılaşmada Galatasaray'ı 4-1 yenerek galibiyet sayılarında üstünlüğü de ele geçirdi ve 1928-30 dönemi müstesna bu üstünlüğünü yitirmedi.Galatasaray camiası Fenerbahçe maçına odaklandı. Sarı-Kırmızılılar'da yönetimin alacağı tavır ve futbolcuların geleceği derbi karşılaşmasının sonucuna göre şekillenecek.